Hlavní obsah

Sestry Williamsovy na US Open letos poprvé padly. Šance H+H na titul se zvyšují

Neporazitelné sestry padly. To, co se letos dvakrát nepovedlo Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou, dokázaly na US Open ruské tenistky: porazily obávané americké sestry Serenu a Venus Williamsovy. Zatímco český deblový pár podlehl Williamsovým ve finále Wimbledonu i olympijského turnaje, Naděžda Petrovová s Marií Kirilenkovou americký pár na cestě do čtvrtfinále grandslamu vyřadily 6:1 a 6:4.

Foto: ČTK/AP

Sestry Williamsovy se loučí se čtyřhrou na US Open. Letos poprvé padly.

Článek

"Je to úžasný pocit. A pro nás moc cenné vítězství," řekla Kirilenková. S Petrovovou připravily Williamsovým vůbec první letošní porážku a také jim sebraly šanci získat už 14. grandslamový titul v deblu. Jen domácí US Open vyhrály dvakrát, pětkrát pak Wimbledon, čtyřikrát Australian Open a dvakrát Roland Garros.

Petrovová s Kirilenkovou letos s americkými sestrami prohrály ve druhém kole Wimbledonu a v semifinále olympijského turnaje. Američanky pak po výhře nad Hradeckou s Hlaváčkovou braly na wimbledonské trávě zlato, ruské tenistky bronz. Na tvrdém povrchu ve Flushing Meadows však Williamsovy našly přemožitelky.

Vyřazením favorizovaných Američanek se otevírá cesta za možným titulem pro Hlaváčkovou s Hradeckou, ve čtvrtfinále US Open je také Květa Peschkeová s novou německou spoluhráčkou Julií Görgesovou. Teoreticky na sebe mohou Češky ve finále narazit.

Reklama