Hlavní obsah

Ferrer - Gasquet 7:5, 7:6, 6:4Ferrer mezi kapkami deště postoupil do čtvrtfinále

New York

Celých osm hodin trval kvůli dešti zápas mezi Davidem Ferrerem a Richardem Gasquetem. Duel byl několikrát přerušen a čtvrtý nasazený Španěl postoupil do čtvrtfinále po setech 7:5, 7:6 a 6:4. Pro špatné počasí se na US Open odehrály v úterý jen dva singly ze šesti.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

David Ferrer se raduje z postupu do čtvrtfinále na US Open.

Článek

Zápas Ferrera s Gasquetem začal odpoledne amerického času a samotný trval necelé tři hodiny, ale kvůli hurikánu Isaac se natáhl na osm hodin a dohrával se večer. Ferrer zvládl lépe koncovky setů a vylepšil si bilanci s Francouzem na 8:1.

"Zápas vyžadoval hodně koncentrace, protože jsme prakticky pořád začínali a já měl v rozhodujících míčích více štěstí," řekl třicetiletý Ferrer, který využil pátý mečbol. Ferrer se stal po Rafaelu Nadalovi druhým Španělem v moderní éře, který postoupil v jedné sezoně do čtvrtfinále všech grandslamů. "Z toho mám radost," řekl.

Otočí Šarapovová utkání?

Zbylé čtyři dvouhry úterního program se kvůli počasí nedohrály. Ruska Maria Šarapovová tak má čas zmobilizovat síly a vymyslet taktiku na Marion Bartoliovou. S francouzskou přemožitelkou Petry Kvitové prohrává v první sadě 0:4.

Obhájce titulu Novak Djokovič ze Srbska stihl jen dvě hry a obě nad Švýcarem Stanislasem Wawrinkou vyhrál. Američan Andy Roddick hraje v duelu bývalých vítězů s Juanem Martínem Del Potrem z Argentiny 6:6 a má náskok 1:0 v tie-breaku, Srb Janko Tipsarevič vede 5:2 nad Němcem Philippem Kohlschreiberem.

US Open, mezinárodní tenisové mistrovství USA v New Yorku (dotace 25,526.000 dolarů):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Ferrer (4-Šp.) - Gasquet (13-Fr.) 7:5, 7:6 (7:2), 6:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články