Hlavní obsah

Senzační Nadalův kat Rosol chce zazářit i v Davis Cupu: Del Potro už se mnou padl

V Davis Cupu vyhrál tři zápasy, ale všechny na dvě vítězné sady za rozhodnutého stavu. To se může změnit v Argentině. Tenista Lukáš Rosol si ohromně zvýšil renomé wimbledonskou výhrou nad Rafaelem Nadalem. Kapitán Jaroslav Navrátil zvažuje, že by v semifinále v Buenos Aires poslal sedmadvacetiletého žolíka proti Juanu Martínu Del Potrovi. Ten má však podle posledních zpráv potíže se zápěstím a jeho start je ohrožen.

Foto: Enrique Marcarian

Juan Martín Del Potro z Argentiny.

Článek

Můžete popsat, co se dělo v týdnech po senzační výhře nad tehdy světovou dvojkou?První týdny jsem nevěděl, kde mi hlava stojí. Všichni měli najednou strašný zájem. Ale pak jsem odjel na turnaje do Stuttgartu a Hamburku a trošku to opadlo. Byl jsem rád, že mám trochu klidu. Lidi si i teď vzpomenou, gratulují, ale já to beru, že je třeba přidat nové výsledky.

Ty na těch následujících turnajích už nebyly rozhodně tak bombastické.Nebyly nejlepší, ale ani nejhorší. Měl jsem hodně turnajů, asi zapůsobila únava. Bojoval jsem se zdravím, ale už je to dobré. Věřím, že jsem připravený a že bych mohl dostat šanci.

Bavili jste se s kapitánem, zda byste mohl hrát první den proti del Potrovi? Pokud tedy nastoupí...Záleží, jak se budou kluci cítit. Už jsem si pár zápasů vyzkoušel. A teď bych to rád posunul na další level.

Jaké máte s del Potrem zkušenosti?Před třemi roky ve Stuttgartu jsme si dali jeden tie-break a vyhrál jsem 7:1! I když jen na tréninku... Nechci nás moc srovnávat, máme ale podobný styl. Servis a rychlá hra od zadní lajny. Jestli dostanu šanci, tak do toho dám všechno.

Už jste někdy v Jižní Americe hrál?Jen juniorské turnaje v Chile, v Uruguayi. Nevím, co mám přesně čekat. Moc vlhko tam snad nebude, má být kolem dvaceti stupňů.

K tomu divocí fanoušci...To mi ale vůbec nevadí. Bouřliví diváci mi pomáhají, i když jsou proti mně.

S antukou už jste se po příletu z Ameriky srovnal?Byl jsem na turnaji v Ženevě. Prohrál jsem sice v prvním kole po dvou a půl hodinách s Robredem 4:6 ve třetím setu, ale to už jsem hrál docela dobře. Připravený jsem.

Ostré daviscupové debuty ve dvouhře
Štěpánek - Južnyj (Rus.) 6:3, 6:7, 7:6, 2:6, 3:61. kolo 2003
Berdych - López (Šp.) 4:6, 7:6, 3:6, 2:61. kolo 2004
Zíb - Kiefer (Něm.) 6:7, 6:4, 4:6, 2:6baráž 2005
Minář - Roddick (USA) 4:6, 6:4, 2:6, 3:61. kolo 2007
Hájek - Capdeville (Chil.) 6:0, 6:2, 6:1čtvrtfinále 2010
Pozn.: Nepočítají se zápasy za rozhodnutého stavu.

Reklama

Související témata: