Hlavní obsah

Safin nedal Štěpánkovi šanci

Český tenista Radek Štěpánek skončil v Paříži krůček před triumfem. Ve finále mu sen o prvním vítězství na turnaji ATP překazil Rus Marat Safin, který Štěpánka porazil ve třech setech 3:6, 6:7 a 3:6.

Článek

Za účast ve finále Štěpánek inkasoval prémii 223 750 eur (zhruba 7,1 miliónu korun). Safin, který vyhrál i předchozí turnaj Masters v Madridu, vydělal 450 tisíc eur. V hale Bercy získal ruský tenista trofej potřetí v kariéře a vyrovnal rekordní bilanci Borise Beckera. V Paříži triumfoval už v letech 2000 a 2002.

Štěpánek prohrál hned svůj první servis a ani zlepšeným výkonem v závěru úvodní set nezachránil. Ve druhé sadě si oba hráči navzájem sebrali podání, nakonec ale musela rozhodnout zkrácená hra. V rozhodujících chvílích zužitkoval Safin větší zkušenosti a mohl se více spolehnout na svůj dělový servis. Štěpánek dominoval stejně jako v předchozích zápasech na síti, o podání se ale mohl opřít jen ve druhém setu. Navíc často kazil z forhendové strany a dělal příliš nevynucených chyb.

Ve koncovce třetího setu ještě o rok mladšímu Safinovi mírně zkomplikoval cestu za 14. titulem v kariéře, na zvrat už ale síly neměl.

Finále dvouhra:
Safin (6.Rus.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 7:6 (7:5), 6:3

Reklama

Související témata: