Hlavní obsah

Del Potro chce udělat i nemožné, aby mohl proti Česku hrát. Má mít ale dva týdny klid

Buenos Aires
Aktualizováno

Juan Martin del Potro měl být hlavní oporou argentinské tenisové reprezentace v semifinálovém duelu Davisova poháru v Buenos Aires. Jenže jeho start je stále nejistý a doktoři mu ho navíc vůbec nedoporučují.

Foto: Enrique Marcarian

Juan Martín Del Potro chce udělat nemožné, aby si mohl zahrát proti Čechům.

Článek

„Doktor Berger mi doporučil patnáctidenní klid, ale udělám i nemožné, abych si proti České republice zahrál," ujišťoval Del Potro na twitteru argentinské fanoušky, kteří dějiště semifinálového duelu v Parque Roca beznadějně vyprodali.

Aktuální světovou osmičku po vyřazení ve čtvrtfinále US Open trápí bolesti zápěstí. Kvůli podobným potížím rodák z Tandilu vynechal značnou část sezóny 2010, v níž také vůbec nezasáhl do Davis Cupu. Do něj se vrátil až loni ve čtvrtfinále a své zemi nakonec pomohl až k účasti v sevillském finále proti Španělsku.

Del Potro, vítěz US Open z roku 2009, si ve středu poprvé zatrénoval. Podle Radiožurnálu zápěstí šetřil a z bekhendové strany prakticky nehrál, případně jen se spodní rotací. Do dvouher má nastoupit spolu s Juanem Mónakem, světovou jedenáctkou.

S týmem trénuje i Mayer

Del Potro má před blížícím se duelem s Českou republikou dobrou bilanci především s českou jedničkou Tomášem Berdychem, proti němuž vyhrál čtyři ze šesti duelů. Se Štěpánkem má však negativní bilanci 1:3.

Ani kapitán argentinského týmu Martín Jaite den před losem podle svých slov netuší, zda klíčový hráč jeho týmu bude proti České republice hrát. „Del Potro mi řekl, že mu doktor doporučil patnáct dnů klid, ale že chce určitě být v týmu. Teď bude ještě dva dny s námi trénovat. Pro jistotu s námi trénuje i Leonardo Mayer pro případ, že by Del Potro nemohl nastoupit," uvedl kapitán na oficiálních stránkách Davis Cupu.

V argentinském týmu je kromě výše zmíněných hráčů ještě světová jedenáctka Juan Mónaco, Carlos Berlocq (57.) a deblový specialista Eduardo Schwank.

České tenisty nechávají spekulace v klidu

Češi se v Argentině připravují od neděle a spekulace okolo startu domácí jedničky je nechávají v klidu. "Díváme se na sebe, jestli jsme dobře připravení. To je základ, nemá cenu se zabývat tím, jestli tu Del Potro je, nebo není," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil Radiožurnálu.

Zápas na antuce v Parque Roca začne v pátek úvodními dvouhrami, jejichž pořadí určí čtvrteční los. Češi do dvouher pošlou osvědčenou dvojici Tomáš Berdych, Radek Štěpánek.

Reklama

Související témata: