Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová - Maleková 6:3, 6:3Záhlavová-Strýcová je v Québeku ve čtvrtfinále

Québek/Taškent

Barbora Záhlavová-Strýcová má dobře našlápnuto za obhajobou loňského titulu v Québeku. Němku Tatjanu Malekovou porazila ve druhém kole 6:3,6:3 a postoupila do čtvrtfinále. Českou tenistku a turnajovou šestku čeká v boji o semifinále zase Němka, dvaadvacetiletá Mona Barthelová.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová.

Článek

S tou má ale Barbora zápornou bilanci. Zatím s ní hrála dva zápasy a nevzala jí ani set. Také v žebříčku WTA je šestadvacetiletá Češka až o 26 míst za německou hráčkou. V Québeku si tenistky rozdělí 220 tisíc dolarů.

Ve druhém kole překvapivě vypadla turnajová jednička Slovenka Dominika Cibulková, která podlehla Belgičance Kirsten Flipkensové 6:2, 3:6 a 5:7. O nečekaný výsledek se postarala také sedmnáctiletá Američanka Lauren Davisová, která vyřadila nasazenou dvojku Yaninu Wickmayerovou z Belgie po jasném vítězství dvakrát 6:1.

Hráčka, která prošla do soutěže z kvalifikace, porazila vůbec poprvé tenistku z první třicítky světového žebříčku. "Hrála jsem stejně jako vždy, bez ohledu na to, kdo proti mně stojí. Udržela jsem si koncentraci a hrála svou hru. Mám radost, že mi to proti Yanině vyšlo," řekla Davisová, jež může být ve čtvrtfinále soupeřkou Lucie Hradecké. Českou tenistku čeká ve druhém kole domácí Eugenie Bouchardová.

Birnerová má šanci zopakovat v Taškentu loňské finále

Tenistka Eva Birnerová postoupila do semifinále v Taškentu, kde loni dosáhla finálovou účastí největšího úspěchu své kariéry ve dvouhře. Česká hráčka dnes zdolala pátou nasazenou Rumunku Alexandru Cadantuovou 6:3, 4:6, 6:2. O postup do druhého finále v kariéře bude Birnerová usilovat v utkání s šestnáctiletou Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Birnerová, které patří v pořadí WTA 133. místo, udolala Cadantuovou za dvě hodiny a deset minut. Proti soupeřce, která je ve světovém žebříčku o 48 příček výše, ovládla první a třetí set. Nezvládla jen druhou sadu, která byla festivalem prohraných podání. Birnerová si udržela jen první servis, pak ho čtyřikrát ztratila. Rumunce sebrala podání v tomto setu třikrát a celkově sedmkrát.

V semifinálovém zápase proti Vekičové bude Birnerová favoritkou. Chorvatka figuruje ve světovém žebříčku až na 183. místě, do hlavní soutěže v Taškentu se dostala z kvalifikace. Ve čtvrtfinále vyřadila nasazenou šestku Bojanu Jovanovskou ze Srbska.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová dvojka Polka Urszula Radwaňská a Rumunka Irina-Camelia Beguová.

Tenisový turnaj žen v Québeku (tvrdý povrch, dotace 222.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Flipkensová (Belg.) - Cibulková (1-SR) 2:6, 6:3, 7:5
2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Maleková (Něm.) 6:3, 6:3
Tatišviliová (Gruz.) - Martičová (7-Chorv.) 6:2, 6:3
Flipkensová (Belg.) - Lučičová (Chorv.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:4
Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Birnerová (ČR) - Cadantuová (5-Rum.) 6:3, 4:6, 6:2, U. Radwaňská (2-Pol.) - Panovová (7-Rus.) 5:7, 6:2, 7:6 (7:3), Beguová (Rum.) - Voskobojevová (8-Kaz.) 3:6, 7:6 (7:1), 7:5, Vekičová (Chorv.) - Jovanovská (6-Srb.) 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice:
Birnerová - Vekičová, Beguová - U. Radwaňská.

Reklama

Související témata: