Hlavní obsah

Na challengerech nebude "prasátko" znamenat opakování podání

Na tenisových challengerech nebude v prvních třech měsících příštího roku považován kontakt míčku s páskou při podání za chybu. Mužská asociace ATP si od možnosti uznávat takzvané "prasátko" slibuje plynulejší průběh zápasů. Až podle odezvy hráčů a publika v testovacím období pak rozhodne, zda bude toto pravidlo zavedeno v širším měřítku. V současnosti po doteku míče sítě při podání následuje nový servis.

Článek

"Délku zápasů tato změna nijak zásadně neovlivní, ale věříme, že na jejich průběh bude mít tato změna pozitivní vliv," uvedl na webu ATP šéf exekutivy ATP Brad Drewett.

K plynulejšímu a rychlejšímu průběhu zápasu má přispět i modifikace pravidla o dodržování časového limitu na podání. Od roku 2013 bude na všech turnajích trestáno první překročení 25 sekund napomenutím a každé další bude vyhodnoceno jako chybné podání; pokud pravidlo poruší přijímající hráč, pak to pro něj bude znamenat ztrátu fiftýnu. Nyní platí regule, podle kterých následuje napomenutí a pak ztráta fiftýnu, ať se jedná o podávajícího či přijímajícího hráče.

Reklama