Hlavní obsah

Štěpánek chce z pozice černého koně Del Potra zaskočit

Buenos Aires

Tenista Radek Štěpánek půjde do prvního zápasu semifinále Davisova poháru proti Argentině jako outsider, ale z pozice černého koně se pokusí překvapit. Jeho soupeřem bude v pátek osmý hráč světa Juan Martín del Potro, kterého zlobí zápěstí, ale Štěpánek tuší, že soupeř bude hrát naplno.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Radek Štěpánek (vpravo) chce argentinského favorita Juana Martína del Potra zaskočit

Článek

"Ani na chvilku jsem nepočítal, že by Del Potro nenastoupil. Co se dělo okolo, se dělo, a my jsme se soustředili na sebe a připravovali se na kohokoli," řekl Štěpánek Radiožurnálu po losu, který rozhodl, že půjde na dvorec jako první.

O Del Potrově startu se v týdnu spekulovalo, protože má zraněné levé zápěstí, ale domácí eso se rozhodlo hrát, i když mu to lékaři nedoporučili. Štěpánek ale nečekal, že díky tomu bude mít zápas snazší.

"Když se rozhodl nastoupit, tak bude hrát normálně bez omezení. Kdyby nemohl hrát bekhend obouruč, ale jenom čopovaný, tak by hráč takového kalibru vůbec nenastupoval a něco riskoval," řekl Štěpánek. "Čekám, že bude hrát normálně."

S Del Potrem má sice Štěpánek pozitivní bilanci (3:1), letos v Torontu Argentince porazil, ale favoritem není. Del Potro patří ke světové špičce a jeho rozlet zbrzdila předloni operace pravého zápěstí. Letos už je opět skvělý.

"Hraje celý rok fantasticky. On je velkým favoritem, ale já se budu snažit z pozice černého koně vytěžit maximum. Všichni čekají výhru od něj a o to uvolněněji můžu hrát a budu se snažit udělat maximum, abych překvapil a mohl přinést první bod do šatny," řekl Štěpánek.

V utkání v Torontu Štěpánek vyhrál, ale Del Potro přijel unavený po zisku bronzu na olympiádě v Londýně. Se Štěpánkem se nemají moc čím překvapit, občas spolu trénují nebo hrají na turnajích čtyřhru. "Poprvé budeme hrát na tři vítězné sety. Víme, co od sebe čekat, a uvidíme, jak to dopadne na kurtu," řekl Štěpánek.

Štěpánek přiletěl s Tomášem Berdychem z US Open do Argentiny až v pondělí a měl o něco méně času si zvyknout na antuku. Podobné rychlé přesuny ale už zažil mnohokrát.

"Máme za sebou s Tomášem dobré odehrané zápasy, což je pro hráče dobré, než když má dlouhou přípravu. Pro ně (Argentince) je antuka nejpřirozenější povrch, ale my jsme tady, abychom urvali tři body, a o to se budeme prát," řekl Štěpánek.

Reklama

Související témata: