Hlavní obsah

Hradecká - Bouchardová 7:6, 2:6, 7:6Tenistka Hradecká je v Québeku už ve čtvrtfinále

Québec
Aktualizováno

Česká tenistka Lucie Hradecká dokazuje, že není společně s Andreou Hlaváčkovou jen specialistkou na čtyřhru. Na turnaji v Québeku si poradila s Kanaďankou Eugenii Bouchardovou 7:6, 2:6, 7:6 a postoupila do čtvrtfinále. V boji o semifinále se střetne s Američankou Lauren Davisovou.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Hradecká.

Článek

Sedmadvacetiletá Hradecká si ve čtvrtfinále dvouhry na okruhu WTA zahraje potřetí v sezóně. V Québeku se sice musela s devíti esy sklonit před Bouchardovou, která jich zaznamenala o dvě víc, nakonec však postupem navázala na výkon z Aucklandu a Madridu. Ve španělské metropoli navíc stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry prošla až do semifinále.

Barbora Záhlavová-Strýcová loňský triumf na turnaji v Québeku neobhájí. Ve čtvrtfinále dnes podlehla Němce Moně Barthelové 3:6 a 4:6. Záhlavová-Strýcová loni v Québeku vybojovala dosud jediný titul ve dvouhře na okruhu WTA, její snaha o obhajobu ztroskotala na neoblíbené soupeřce. S dvaadvacetiletou Barthelovou, která na turnaji s dotací 220.000 dolarů plní roli nasazené trojky, se utkala potřetí v kariéře a znovu neuhrála ani set.

Birnerová v Taškentu loňské finále nezopakuje

Eva Birnerová loňskou finálovou účast na turnaji v Taškentu nezopakuje. V dnešním semifinále prohrála s debutantkou na okruhu WTA a teprve šestnáctiletou Donnou Vekičovou z Chorvatska 1:6, 6:3 a 1:6.

Osmadvacetiletá Birnerová dokázala 183. hráčce světa vzdorovat jen ve druhém setu a zápas nakonec prohrála za hodinu a 34 minut. Česká tenistka, které patří v žebříčku 133. příčka, tak promarnila možnost postoupit do druhého finále v kariéře.

Naopak Vekičová prožívá skvělou premiéru v hlavní soutěži na okruhu WTA. Spolu s kvalifikací v Uzbekistánu odehrála sedm zápasů a první set ztratila až v semifinále s Birnerovou. "Eva byla těžký soupeř, nedovolila mi dostat se do rytmu," řekla chorvatská tenistka. "Ve druhém setu jsem ztratila koncentraci, ale není umění vyhrávat, když jste nahoře," dodala.

Vekičová v Taškentu vyřadila turnajovou čtyřku Magdalenu Rybárikovou ze Slovenska i šestku Bojanu Jovanovskou ze Srbska a stala se nejmladší finalistkou na okruhu WTA od roku 2006, kdy si o titul v Portoroži zahrála tehdy patnáctiletá Tamira Paszeková.

"Nepřemýšlím jako šestnáctiletá holka. V tenise musíte rychle dospět a myslím, že se mi to povedlo," uvedla. "Postup do prvního finále mi ale ještě připadá jako sen. Mám z toho velkou radost," přidala Vekičová, kterou ve finále čeká Irina-Camelia Beguová. Rumunská hráčka vyřadila nasazenou dvojku Urszulu Radwaňskou z Polska po výhře dvakrát 6:3 a napotřetí se pokusí získat první turnajový triumf v kariéře.

Turnaj žen v Québeku (tvrdý povrch, dotace 222.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (8-ČR) - Bouchardová (Kan.) 7:6 (7:2), 2:6, 7:6 (7:4)
Oudinová (USA) - Wozniaková (4-Kan.) bez boje.
Dvouhra - čtvrtfinále:
Barthelová (3-Něm.) - Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 6:3, 6:4.
Flipkensová (Belg.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:2, 3:0 skreč.
Turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Vekičová (Chorv.) - Birnerová (ČR) 6:1, 3:6, 6:1
Beguová (Rum.) - U. Radwaňská (2-Pol.) 6:3, 6:3

Reklama

Související témata: