Hlavní obsah

Argentina - Česko 1:2Berdych se Štěpánkem přejeli ve čtyřhře Argentince a finále Davis Cupu mají nadosah

Buenos Aires
Aktualizováno

Druhý bod získali v sobotní čtyřhře Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří porazili v semifinále Davis Cupu argentinský pár Carlos Berlocq, Eduardo Schwank suverénně po setech 6:3, 6:4 a 6:3. Čeští reprezentanti se tak ujali vedení 2:1 na zápasy a k postupu do finále jim schází jediná výhra. Souboj vyvrcholí v neděli od 15:45 SEČ závěrečnými dvouhrami.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych po jednom z vítězných míčků proti argentinské dvojici Schwank, Berlocq.

Článek

Do zápasu nastoupili mimo nahlášených Iva Mináře s Lukášem Rosolem Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem,  kteří bojovali na kurtech už v pátek. Proti nim se postavili Carlos Berlocq a Eduardo Schwank. Český pár ve třetí hře při Berlocqově podání mohutně útočil na brejk. Sedmkrát se mu to nepodařilo, až při tom osmém skončil Berlocqův úder v síti. Českému páru se poté podařil ještě jeden brejk za stavu 5:3 a úvodní sadu tak získala pro sebe dvojice vedená nehrajícím kapitánem Jaroslavem Navrátilem.

Druhou sadu nezačali čeští hráči dobře, hned o úvodní game přišli, když nedokázali ubránit Štěpánkův servis. Berdych se Štěpánkem si ale ztracené podání vzali zpět při Schwankově servisu a brzy se ujali vedení 4:1. Přesto měl set dramatickou zápletku. Za stavu 5:3 totiž Argentinci znovu vyzráli na podání rodáka z Karviné a snížili na 4:5. Čeští hráči si ale na oplátku dokázali poradit s podáním Schwanka, propracovali se k brejkbolu, který byl zároveň i setbolem, a Berdych zařídil kvalitním returnem a dobrou hrou u sítě vítězný balón.

Vstup do třetího setu se českým hráčům skvěle vydařil, brzy se ujali vedení 3:0 a rozesmutnili bývalého fotbalistu Diega Maradonu v hledišti. Ten byl mezi diváky i během pátečních dvouher. Domácí pár se snažil vykřesat naději v deváté hře při podání Berdycha, ale šestý hráč světového žebříčku ve dvouhře si podání uhlídal a Češi tak získali i třetí set pro sebe. Český pár vyhrál již jedenáctou čtyřhru v historii Davis Cupu.

Davis Cup, semifinále:
Argentina - Česká republika 1:2
Berdych, Štěpánek - Berlocq, Schwank 6:3, 6:4, 6:3.on-line

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori