Hlavní obsah

Španělsko - USA 2:1Bratři Bryanovi vykřesali pro Američany naději

Gijón

První pár světového žebříčku Bob a Mike Bryanovi udrželi americkým tenistům v dnešní čtyřhře naději na postup do finále Davisova poháru. V Gijónu porazili španělskou dvojici Marc López, Marcel Granollers 6:3, 3:6, 7:5, 7:5 a snížili stav semifinále na 1:2.

Foto: Mike Segar, Reuters

Bratři Bryanovi si podávají ruce s Radkem Štěpánkem a Leandrem Paesem. Ilustrační foto.

Článek

O postupu do finále tak rozhodnou nedělní dvouhry, které by měl odstartovat souboj týmových jedniček - za španělské obhájce titulu je nominován David Ferrer a za USA John Isner. V závěrečném duelu by se pak měli utkat Nicolás Almagro se Samem Querreym.

"Máme radost, že jsme pro tým udrželi před nedělí naději. Věřím, že John a Sam zítra budou hrát dobrý tenis, takže uvidíme, jak to dopadne," citovala agentura Reuters Boba Bryana.

Zápas trval tři hodiny a 40 minut. Domácí se museli vyrovnat se zraněním Granollersova lýtka, které si ve druhém setu nechal ovázat. "Je to škoda, protože jsem cítil, že máme formu," řekl López. "Ale je to těžké, mně se to samé stalo teď v semifinále na US Open," dodal.

Kapitán Alex Corretja dokonce Granollersovi radil, aby radši zápas vzdal a neriskoval zhoršení zranění. "Taky nás párkrát napadlo, že to vzdá, ale přesto dobíhal všechny míče a dařilo se mu i na podání. Nakonec z toho byl asi nejdelší zápas v Davisově poháru, co jsme kdy hráli," uvedl Bryan.

Bryanové prodloužili svou neporazitelnost v Davisově poháru na osm zápasů a udrželi americkému výběru šanci na postup do prvního finále od roku 2007. Oproti tomu Španělé usilují o čtvrtou trofej za posledních pět let a celkově šestou v historii (2000, 2004, 2008, 2009 a 2011).

Semifinále tenisového Davisova poháru v Gijónu:
Španělsko - USA 2:1 po čtyřhře
Granollers, M. López - M. Bryan, B. Bryan 3:6, 6:3, 5:7, 5:7.

Reklama

Související témata: