Hlavní obsah

Finále se přiblížilo. Del Potro v neděli proti Berdychovi nenastoupí

Buenos Aires

Souboj o finále tenisového Davis Cupu rozhodnou nedělní dvouhry, Češi vedou nad Argentinci po deblu 2:1. Do jednoho ze singlů přitom měla proti Tomáši Berdychovi nastoupit argentinská hvězda Juan Martín del Potro, ale z bitvy mužů z první desítky světového žebříčku nakonec sejde. Domácí hráč a osmý tenista světa totiž léčí zraněné zápěstí. Místo něj se tak Berdych utká s Carlosem Berlocqem, jemuž patří v žebříčku ATP 54. místo. Česká jednička tak bude mít výrazně snazší úlohu.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Argentinská jednička Juan Martin Del Potro je ze hry.

Článek

"Rozhodující bude, kdo nakonec nastoupí. Nezabýváme se tím, musíme získat třetí bod a je jedno, proti komu to bude," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil. Jeho protějšek Jaite, který Del Potrovu absenci oznámil po deblu, může nominaci změnit nejpozději hodinu před zápasem, jenž má v neděli začít v 15:45 SELČ.

Šestadvacetiletý Berdych porazil v pátek v pětisetovém dramatu Juana Mónaka, byl ústřední postavou čtyřhry a hrál semifinále nedávného US Open. Z tohoto pohledu je favoritem utkání s Berlocqem a Češi jsou papírově blízko finále.

S Berlocqem se Berdych střetl dvakrát a oba zápasy vyhrál. Letos uspěl na antuce při Světovém poháru v Düsseldorfu, kde zvítězil 2:1 na sety.

Pokud Berdych vyhraje, posune české tenisty do finále, které se uskuteční v polovině listopadu. Berdych by tak napodobil Ivana Lendla, který v roce 1980 zařídil v semifinále v Argentině rovněž tři body a tenisté pak soutěž vyhráli.

Del Potro přijel do Buenos Aires s infekcí v zápěstí a za celý týden toho moc nenatrénoval. V pátek přesto dokázal ve třech setech porazit Radka Štěpánka. Lékaři ale Del Potra varovali, že by měl raději mít patnáct dnů klid, jinak si může přivodit vážnější zranění.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík