Hlavní obsah

Flipkensová - Hradecká 6:1, 7:5Další pokus nevyšel. Hradecká prohrála v Québeku i páté finále

Québec
Aktualizováno

Pětkrát se pokoušela získat premiérový titul v singlu na okruhu WTA. Ani jednou to české tenistce Lucii Hradecké nevyšlo. Stříbrná z olympijského deblu prohrála své poslední finále v neděli v Québeku, když nestačila na Belgičanku Kirsten Flipkensovou ve dvou setech. Po výsledku 1:6 a 5:7 bude muset čekat na šestou šanci.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie Hradecká

Článek

"Jsem hodně smutná," řekla v telefonickém rozhovoru s ČTK Hradecká, která ještě na kurtu otírala slzy. "Za hodinu to uvidím pozitivněji, ale určitě můžu být s finále ve dvouhře spokojená a můžu říci, že to byl úspěšný turnaj," řekla Hradecká.

Sedmadvacetiletá Hradecká hrála singlové finále po téměř roce a půl. Naposledy si o titul ve dvouhře na WTA zahrála loni v dubnu v Barceloně, předtím v roce 2009 neuspěla v Istanbulu a Štrasburku a o rok dříve v Bad Gasteinu. "Doufám, že to vyjde při šestém finále," řekla Hradecká. Další turnaj bude hrát v říjnu v Linci.

Nervózní začátek

Hradecká vstoupila do finále nervózně, rychle prohrávala 0:4, ani jednou si neudržela podání a první set ztratila za dvaadvacet minut. "Zmatkovala jsem z čopů, které hrála, což mi uškodilo. Než jsem si zvykla na její hru - ona hraje pomaleji a člověka rozebírá - a přestala plašit, tak byl set pryč," řekla česká tenistka.

Ve druhé sadě byla osmá nasazená Hradecká dlouho lepší, ale nevyužila ani jeden z pěti brejkbolů. V šestém gamu dokonce vedla 40:0 při podání soupeřky. "Jedna šance tam byla, pak dala dobrý servis a otočila to. Bohužel," řekla Hradecká.

Odvrátila dva mečboly, třetí už ne

V jedenácté hře druhé sady si počtvrté v utkání prohrála servis. Při prvním mečbolu pak udělala Belgičanka dvojchybu, Hradecká odvrátila i druhý, ale při třetím poslala pražská rodačka bekhendový return do autu. Za účast ve finále si svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla připsala na konto 19 tisíc dolarů a 200 bodů do žebříčku.

V Québeku se Češkám v posledních letech daří; loni turnaj vyhrála Barbora Záhlavová-Strýcová, Lucie Šafářová zde prohrála v roce 2009 ve finále.

QUÉBEC
Dvouhra - finále:
Flipkensová (Belg.) - Hradecká (8-ČR) 6:1, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Maleková, Mladenovicová (3-Něm./Fr.) - Rosolská, Watsonová (1-Pol./Brit.) 7:6 (7:5), 6:7 (6:8), 10:1.

Reklama

Související témata: