Hlavní obsah

Del Potro je v Argentině po vyřazení od Čechů pod palbou kritiky: Neobětoval se pro tým!

Buenos Aires/Praha

Juan Martín Del Potro se dostal po vyřazení argentinských tenistů v semifinále Davisova poháru pod palbu kritiky některých tamních médií. Vyčítají mu, že se dostatečně nezapojil do týmu a také, že se rozhodl nastoupit pouze v pátek.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Argentinská jednička Juan Martin Del Potro doma upadla v nemilost.

Článek

Del Potro si přivezl z US Open do Buenos Aires zranění levého zápěstí. A přestože mu lékaři doporučovali patnáctidenní klid, rozhodl se po několikadenním váhání do utkání s Českou republikou nastoupit. V páteční dvouhře porazil Radka Štěpánka, a vybojoval tak pro Argentinu první bod, pak už ale do duelu s Čechy kvůli zranění nezasáhl.

Argentinský novinář Marcos Zugasti například vyčetl Del Potrovi, že se k daviscupovému týmu nepřipojil už v pondělí. Místo toho dva dny jen trénoval se svým sparringpartnerem Diegem Schwartzmanem a osobním koučem.

Na kurtu i mimo něj se s týmem nestýkal

Podle Zugastiho však ani na stadiónu v Parque Roca nebyl Del Potro se svými týmovými spoluhráči téměř vůbec na kurtu a ani mimo dvorec se s nimi prý skoro nebavil.

Deník La Nacion zase citoval nejmenovaný zdroj, podle něhož řekl Del Potro kapitánovi Martinu Jaitemu a trenérovi Marianu Zabaletovi: „Budu hrát, ale když se mi něco stane, bude to vaše vina."

Světová osmička nenastoupila ke klíčové nedělní dvouhře, v níž nakonec Tomáš Berdych vybojoval proti náhradníkovi Carlosi Berloqovi rozhodující třetí bod.

Kritika vůči Del Potrovi se zdá být ale hodně nezasloužená. Obzvlášť poté, co argentinský server Clarín.com přinesl informaci, že vítěz US Open z roku 2009 bude vinou přetrvávajících problémů se zápěstím minimálně měsíc mimo hru. Kvůli podobným problémům Del Potro v nedávné minulosti vynechal téměř celou sezónu, a tak proti České republice možná neměl raději nastoupit vůbec.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík