Hlavní obsah

V průběhu týdne bude jasno, zda Praha přivítá finále Davis Cupu

Prostějov

Problém s dějištěm finálového zápasu Davisova poháru mezi českými a španělskými tenisty v pražské O2 areně by mohl být v průběhu tohoto týdne vyřešen. Souboj se uskuteční od 16. do 18. listopadu, jenže v tomto termínu už je O2 arena vyhrazena pro taneční party Transmission.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Český daviscupový tým postoupil do finále Davis Cupu, přivítá v něm Španělsko. Kde se ale bude hrát?

Článek

"Dnešní jednání postoupila do velmi nadějné polohy. Domnívám se, že jsme na tom v jednání podstatně lépe než na začátku. Věřím, že se celá věc v průběhu týdne pozitivně uzavře," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Prostějově majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek.

V případě nouze je k dispozici Ostrava. Pouze tato dvě města během posledních čtyř let pořádala domácí utkání českých tenistů v Davis Cupu. "Před šesti lety jsme ještě hráli v Liberci. Ale tam se nám nelíbila divácká kulisa," vysvětlil Černošek.

ITF si přeje finále v metropoli

Mezinárodní tenisová federace ITF tlačí na pořadatele, aby se finále uskutečnilo v Praze. Jednak kvůli potřebám VIP prostor a také kvůli blízkosti velkého mezinárodního letiště i kapacitě.

"Na tyto požadavky je jako šitá na míru Praha. Na Ostravu si ale nemůžeme stěžovat. Rozdíl je jen v tom, že v Praze je kapacita haly dvojnásobná. Pokud by nevyšla Praha, tak jiná alternativa než Ostrava není," tvrdil Černošek.

Reklama

Související témata: