Hlavní obsah

Vinciová - Záhlavová-Strýcová 6:4, 4:6, 7:5Záhlavová-Strýcová vypadla v Tokiu v prvním kole s Vinciovou

Aktualizováno

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová nenavázala na turnaji v Tokiu na své nedávné úspěšné vystoupení z Québeku, kde hrála čtvrtfinále, a vypadla v japonské metropoli hned v prvním kole. V neděli ji ve dvouapůlhodinové bitvě porazila 6:4, 4:6 a 7:5 čtrnáctá nasazená Roberta Vinciová z Itálie.

Foto: Šuji Kajiyama, ČTK/AP

Tenistka Barbora Záhlavova-Strycová se v Tokiu marně snažila proniknout do 2. kola.

Článek

Šestadvacetiletá Záhlavová-Strýcová prohrála se čtvrtfinalistkou US Open, jež prožívá nejlepší sezonu v kariéře, i čtvrtý vzájemný zápas.

Pan Pacific Open má dotaci 2,1 milionu dolarů a špičkové obsazení. Z nejlepších třinácti hráček světového žebříčku jich v Tokiu startuje dvanáct včetně české jedničky Petry Kvitové, jež má podobně jako další elitní tenistky v prvním kole volno. V druhém kole se utká s Chorvatkou Petrou Martičovou, jež dnes porazila 0:6, 6:4, 6:3 Andreu Petkovicovou z Německa.

Program v Tokiu v úvodní den narušil déšť, takže se mohlo hrát pouze na hlavním kurtu, který má zatahovací střechu. Svého zápasu prvního kola se tak nedočkala Lucie Šafářová.

První titul Kližana

Slovenský tenista Martin Kližan získal v Petrohradu první titul na okruhu ATP. Ve finále porazil 6:2 a 6:3 Itala Fabia Fogniniho. Kližan korunoval výbornou podzimní formu, kterou demonstroval postupem do osmifinále US Open mimo jiné přes Jo-Wilfrieda Tsongu. V Petrohradu ztratil pouze jeden set, a to v téměř čtyřhodinovém semifinále s nejvýše nasazeným Michailem Južným.

Kližan, jehož trénuje bývalý šestý hráč světa Karol Kučera, se stal prvním slovenským vítězem turnaje ATP od roku 2004, kdy Dominik Hrbatý vyhrál v Marseille. V Petrohradu využil k zisku titulu hned první finálovou účast, Fognini už letos neuspěl v Bukurešti.

Tsonga splnil roli favorita

Domácí favorit Jo-Wilfried Tsonga splnil roli nejvýše nasazeného tenisty a obhájil titul na turnaji v Metách. V souboji francouzské a italské jedničky porazil ve finále Andrease Seppiho suverénně 6:1 a 6:2.

Tsonga, sedmý hráč světového žebříčku hned za Tomášem Berdychem, v Metách startoval potřetí a bilanci zápasů si dnes vylepšil na 10:1. V roce 2007 tam skončil ve čtvrtfinále, loni ani letos přemožitele nenašel. Na konto si připsal devátý titul, letos druhý po turnaji v Dauhá.

Úspěch francouzského tenisu v Metách korunovali vítězstvím v deblu Nicolas Mahut s Edouardem Rogerem-Vasselinem.

Turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2,168.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Vinciová (14-It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 4:6, 7:5.
Turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 410.850 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kližan (3-SR) - Fognini (4-It.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Ram, Zimonjič (1-USA/Srb.) - Lacko, Zelenay (SR) 6:2, 4:6, 10:6.
Turnaj mužů v Metách (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - finále:
Tsonga (1-Fr.) - Seppi (5-It.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Mahut, Roger-Vasselin (2-Fr.) - Brunström, Nielsen (4-Švéd./Dán.) 7:6 (7:3), 6:4.

Reklama