Hlavní obsah

VIDEO: Kouč ruské tenistky v přímém přenosu sprostě urazil soupeřku

Tokio

Španělský tenisový trenér Ricardo Sánchez, který v současnosti spolupracuje s ruskou hráčkou Naďou Petrovovou, na turnaji v Tokiu zapomněl, že má k tričku připnutý mikrofon a velmi nevhodně se vyjádřil o soupeřce své svěřenkyně. Následovalo podobné faux pas, jaké předvedla před dvěma lety česká hráčka Barbora Záhlavová-Strýcová.

Trenér Petrovové sprostě uráží soupeřku.

 
Článek

K celé události došlo v semifinále turnaje WTA v Tokiu, v němž proti Petrovové stála Australanka Samantha Stosurová. Svalnatá soupeřka Petrovové si právě vybrala zdravotní přestávku, když si Ruska zavolala svého kouče k poradě.

Sánchez však zapomněl, že každé jeho slovo slyší také televizní diváci. Do taktických pokynů tak přimíchal i dvě sprosté nadávky, které Petrovovou rozesmály. Ruska si však uvědomila, co její trenér udělal a pohybem ruky na jeho mikrofon ukázala. Zaražení televizní komentátoři se svým divákům ihned omlouvali.

Petrovová nakonec v semifinále uspěla, když zvítězila po setech 6:4 a 6:2. Ve finále na ni nestačila ani Polka Agneiszka Radwaňská, kterou Petrovová porazila ve třech setech.

O podobné faux pas se postarala před dvěma lety česká hráčka Barbora Záhlavová-Strýcová, která ve finále ECM Prague Open v přímém přenosu televize sprostě nadávala soupeřce Agnes Szavayové z Maďarska. Její slova tehdy slyšeli i diváci České televize, mohl za to port, který měl u sebe manžel a trenér tenistky Jakub Záhlava. Ředitel sportovní sekce ČT Otakar Černý tehdy prohlásil, že se zápas Záhlavové-Strýcové už nikdy neobjeví na obrazovce veřejnoprávní televize.

Reklama

Související témata: