Hlavní obsah

Wimbledonská vítězka Jana Novotná hledala nové tenisové talenty

Praha

Tenis je pro všechny! Pod tímto heslem připravil projekt „S náma na to máš " České spořitelny a Český tenisový svaz nábor dětí do tenisových klubů klubu po celé České republice. V polovině září v Jablonci nad Nisou začala série akcí, která pokračovala celé září a zaměřila se na mladé tenisové talenty, které se skrývají mezi námi.

Foto: Sport.cz

Jana Novotná při náboru tenisových talentů.

Článek

Děti si mohly nejen vyzkoušet hru s raketou, ale procvičily i další dovednosti, které jsou k tenisu zapotřebí. Jednalo se například o obratnost, postřeh nebo koordinaci pohybů. V neděli pak akce pokračovala v Hradci Králové. Ti, kdo dorazili, určitě nelitovali, zažili příjemný sportovní den.

Další zastávkou tenisových náborů se stala pražská Štvanice, kde si s dětmi zatrénovala i patronka akce Jana Novotná. Účast olympijské medailistky a vítězky Wimbledonu přilákala rekordní počet účastníků na tenisových dnech. Na povedenou akci v Praze navázala Plzeň, kde dorazilo také spoustu nadějných tenistů a tenistek. Místní trenéři zářili a už se těší, jak vedle úspěšné fotbalové Viktorie Plzeň, vybudují další sportovní klub, který bude patřit k české špičce, a to vše jen díky účasti v projektu S náma na to máš!

Celou třítýdenní šňůru tenisových náborů zakončil na konci září Zlín, opět s účastí Jany Novotné, která nadšeně radila, fandila a objevovala nové tenisové naděje, které budou těšit české fanoušky už za pár let.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík