Hlavní obsah

Murray - Raonic 3:6, 7:6, 6:7Murray vztekle křičel, rozmlátil raketu a v Tokiu skončil. O titul v Pekingu si to rozdá Šarapovová s Azarenkovou

Tokio/Peking
Aktualizováno

Měl dva mečboly a postup do finále turnaje v Tokiu blízko. Přesto obhájce loňského titulu Andy Murray zápas s Kanaďanem Milosem Raonicem prohrál 3:6, 7:6 a 6:7. Na konci duelu byl britský tenista tak frustrovaný, že začal křičet a mlátit raketou.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Andy Murray se hodně vztekal.

Článek

Ve třetím setu vedl Murray už 4:1, v sedmém gamu mu však Kanaďan vzal rovněž podání a v tie-breaku dotáhl zápas po dvou hodinách a 46 minutách k výhře. Olympijský šampión z Londýna prohrál s Kanaďanem podruhé ve třetím vzájemném duelu.

Jednadvacetiletý rodák z bývalé Jugoslávie Raonic bude hrát o třetí titul v této sezóně a čtvrtý v kariéře s domácím Keiem Nišikorim. Čtvrtfinálový přemožitel Tomáše Berdycha zvítězil nad Kypřanem Marcosem Baghdatisem hladce dvakrát 6:2 za pouhých 61 minut. Nišikori má šanci vyhrát svůj druhý turnaj ATP po triumfu v Delray Beach v roce 2008.

Souboj první a druhé hráčky světa

Soubojem první a druhé hráčky světového žebříčku vyvrcholí ženská část tenisového turnaje v Pekingu. Světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska vyřadila v dnešním semifinále Francouzku Marion Bartoliovou po setech 6:4, 6:2. Dvojka Maria Šarapovová z Ruska potvrdila roli favoritky v duelu s domácí Li Na, kterou za hodinu a 42 minuty porazila 6:4, 6:0.

Třiadvacetiletá Azarenková, která v této sezóně vybojovala už čtyři turnajové trofeje, se proti Bartoliové trápila na podání. Po vlastním servisu se ale nedařilo ani soupeřce, a tak se mohla vítězka letošního Australian Open za 95 minut radovat ve dvanáctém vzájemném zápasu z deváté výhry.

Číňance nadělila kanára

Šarapovová nastoupí v neděli už k 45. finále na okruhu WTA. Pětadvacetiletá Ruska, jež letos rozšířila svou sbírku titulů o tři na celkem 27, se proti Li Na po nepřesvědčivém prvním setu rozehrála. Ve druhé sadě už nedala Číňance šanci a nadělila jí "kanára".

Azarenková a Šarapovová se spolu na okruhu WTA utkaly zatím desetkrát, šestkrát byla úspěšnější běloruská tenistka. Ze čtyř letošních vzájemných duelů vyhrála světová jednička všechny tři zápasy na tvrdých površích, naposledy v semifinále US Open. Ruska uspěla na antuce ve finále ve Stuttgartu.

V mužské dvouhře budou o čtvrtý turnajový vavřín v této sezóně usilovat Novak Djokovič. Druhý hráč světa porazil v semifinále Floriana Mayera z Německa hladce za 61 minut 6:1, 6:4. Pětadvacetiletý Srb se utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, jemuž ve druhém setu vzdal Španěl Feliciano López kvůli zranění levého zápěstí.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,280.565 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Raonic (6-Kan.) - Murray (1-Brit.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:4)
Nišikori (8-Jap.) - Baghdatis (Kypr) 6:2, 6:2
Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2,205.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tsonga (3-Fr.) - F. López (Šp.) 6:1, 4:1 skreč
Djokovič (1-Srb.) - Mayer (Něm.) 6:1, 6:4
Ženy (4,83 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Bartoliová (9-Fr.) 6:4, 6:2
Šarapovová (2-Rus.) - Li Na (7-Čína) 6:4, 6:0

Reklama

Související témata: