Hlavní obsah

Štěpánek s Paesem postoupili v Tokiu do finále. Pojisitili si Turnaj mistrů!

Tokio
Aktualizováno

Vítězové letošního Australian Open Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem smetli na turnaji v Tokiu česko-italský pár František Čermák, Daniele Bracciali 6:3, 6:1 a zahrají si v neděli o titul. Čeká je rakousko-brazilská dvojice Alexander Peya, Bruno Soares, která porazila Tomáše Berdycha se Srbem Nenadem Zimonjičem dvakrát 6:4.

Foto: ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem.

Článek

Česko-indické duo, které je v japonské metropoli nasazeno jako jednička, nemělo za celý zápas problém a ani jednou nemuselo čelit brejkbolu. Soupeřům naopak Štěpánek s Paesem sebrali servis čtyřikrát.

Štěpánek poprvé na Turnaji mistrů ve čtyřhře

Díky sobotnímu vítězství si Radek Štěpánek poprvé v kariéře zahraje Turnaj mistrů ve čtyřhře, který bude hostit od 5. listopadu Londýn.

Již dříve si start vybojovaly tři páry - Američané Mike a Bob Bryanové, Bělorus Max Mirnyj s Danielem Nestorem z Kanady a Švéd Robert Lindstedt s Rumunem Horiem Tecauem.

Česko-indická dvojice má za sebou vydařenou sezónu. V lednu triumfovala na Australian Open a přidala i titul v Miami. Na US Open prohrála až ve finále s dvojčaty Bryanovými.

Štěpánek se zúčastní Turnaje mistrů podruhé, v roce 2008 zaskočil jako náhradník ve dvouhře po odstoupení Američana Andyho Roddicka.

Devětatřicetiletý Paes si na Turnaji mistrů zahraje v deblu už potřinácté, přičemž čtyřikrát postoupil do finále. V letech 1997, 1999 a 2000 s krajanem Mahešem Bhúpathím, v roce 2005 s Nenadem Zimonjičem ze Srbska.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,280.565 dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Paes, Štěpánek (1-Indie/ČR) - Čermák, Bracialli (ČR/It.) 6:3, 6:1
Peya, Soares (4-Rak./Braz.) - Berdych, Zimonjič (ČR/Srb.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: