Hlavní obsah

Tým je jako rodina, tvrdí Janiš

Marek Burkert

Premiérově celý seriál mezinárodního mistrovství FIA formule 3000 si letos vyzkouší devatenáctiletý Jaroslav Janiš, a to v barvách nově vzniklého česko-německého týmu PSM-I.S.R. Charouz.

Foto: ČTK/René Volfík

Jaroslav Janiš u vozu stáje PSM-I.S.R. Charouz pro mezinárodní mistrovství FIA formule 3000.

Článek

"Už nechceme opakovat stejné chyby jako s Engem, který ztratil několik sezón, když figuroval v chybně zvolených týmech," připomněl jediného českého jezdce, který kdy závodil s formulí jedna Janišův manažer Antonín Charouz. "Jen když si vše zajišťujeme sami, jsme schopni garantovat ideální podmínky pro jezdce," dodal.

Letošní vůz se povedl

Stájovým kolegou Janiše bude Francouz Yannick Schroeder, který stejně jako český jezdec závodil dosud pouze v evropské sérii. "Přesto si myslím, že oba jsou schopni vyhrávat, popřípadě se pravidelně umísťovat v elitní šestici bodovaných jezdců," připojil názor šéf týmu Igor Salaquarda.

Na zkušenostech z loňského třetího místa v eurosérii F 3000 se bude Janiš snažit stavět bez velkých obav, že rozhoduje o své budoucí kariéře. "Pod tlakem už nějakou dobu jezdím a snažím si to nepřipouštět," říká závodník a do karet mu hraje i fakt, že bude obklopen převážně krajany. "Když máte kolem sebe tolik Čechů, cítíte skoro rodinnou atmosféru," smál se olomoucký rodák, který si moc chválí i vůz, s nímž absolvuje celý seriál. "Auto líp drží, lépe se s ním brzdí i řadí," rozzářil se Janiš, jenž si šampionát vyzkoušel poprvé předloni v září, kdy v Monze zastoupil Tomáše Engeho.

Reklama