Hlavní obsah

Tenistka Peschkeová bude hrát s Grönefeldovou i příští rok

Linec

Deblistka Květa Peschkeová si po letním rozchodu se Slovinkou Katarinou Srfebotnikou padla do noty s Annou-Lenou Grönefeldovou. S Němkou vyhrály o víkendy v Linci a příští rok myslí na Turnaj mistryň.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Květa Peschkeová.

Článek

"S Annou-Lenou si výborně rozumíme na kurtu i mimo něj, a proto se těším na další akce. Snad nám to půjde stejně dobře i příští rok," řekla Peschkeová webu WTA Tour po triumfu v Linci. "Příští rok chceme na Turnaj mistryň," vyhlásila Němka.

Sedmatřicetiletá Peschkeová se po letošním Wimbledonu rozešla se Srebotnikovou, s kterou loni prožila vynikající sezónu. Vyhrály šest turnajů včetně Wimbledonu, postoupily do finále Turnaje mistryň v Istanbulu a byly prvním párem sezóny.

Letos sice Peschkeová se Srebotnikovou vyhrály v lednu v Sydney, ale od té doby se jim nedařilo a po Wimbledonu se rozešly. "Až dosud to byl složitý rok, protože mi chyběly loňské úspěchy a skončily jsme s Katarinou," řekla Peschkeová.

Zkoušela hrát s Němkou Julií Görgesovou, ale ta je především singlistkou. Od Tokia hraje pravidelně s Grönefeldovou, vítězkou smíšené wimbledonské čtyřhry spolu s Markem Knowlesem z roku 2009. V Japonsku hned postoupily do finále, v Pekingu do čtvrtfinále a v Linci už přemožitelky nenašly. "Je to pozitivní a cítím, že jdu zase nahoru," pochvalovala si Peschkeová, jež byla loni deblovou světovou jedničkou.

Reklama