Hlavní obsah

Williamsová udolala na Turnaji mistryň Myskinovou

LOS ANGELES

Velké třísetové drama přinesl úvod Turnaje mistryň v Los Angeles mezi Serenou Williamsovou a Anastasií Myskinovou. Ačkoli ruská vítězka French Open vyhrála první set 6:4, domácí hráčce se podařilo vývoj utkání otočit a po úspěšně zvládnutých sadách 6:3 a 6:4 si v Červené skupině připsala premiérovou výhru.

Článek

Čtvrté vzájemné utkání těchto dvou tenistek přineslo zápas plný nepovedených úderů. Dohromady hráčky nasbíraly 102 nevynucených chyb, navrch v negativní statistice měla paradoxně pozdější vítězka Williamsová.

Ta byla již krůček od porážky, když po prvním prohraném setu s Myskinovou v životě prohrávala v druhé sadě 0:3. "Už jsem si myslela, že jsem ten zápas vyhrála. Příliš jsem pak spoléhala na její chyby, ale Serena začala hrát lépe," řekla třiadvacetiletá Ruska.

Vítězka Turnaje mistryň z roku 2001 se totiž za nepříznivého stavu obdivuhodně zvedla a vyhrála osm her za sebou. Zápas nakonec dovedla do úspěšného konce, i když proměnila až čtvrtý mečbol. "Byl to opravdu zvláštní zápas. Ale hrozně mi tu na výhře záleželo," tvrdila Williamsová.

Ta se v hale Staples Center představila v dalším ze svých extravagantních modelů. V přiléhavém růžovém tričku bez rukávů a bílé nařasené sukni budila jako obvykle pozornost. "Růžová je moje oblíbená barva, ale nemyslím si, že tohle je zrovna nějak odvážný model," usmívala se po zápase šťastná Američanka.

V prvním utkání Černé skupiny vyšla z ruského souboje vítězně Světlana Kuzněcovová. Majitelka titulu z US Open sice v druhé sadě za stavu 5:1 polevila, ale svou krajanku Věru Zvonarevovou nakonec porazila 6:2 a 6:4.

Také světová jednička Lindsay Davenportová potvrdila ve svém úvodním zápase roli favoritky. Finalistku dvou letošních grandslamových turnajů Jelenu Dementěvovou vyprovodila hladce 6:0 a 6:1. Američanka prohrála až jedenáctou hru v zápase, a i když za stavu 4:1 musela hodně bojovat o svůj servis, utkání nakonec zvládla.

V dramatické páté hře druhého setu ohlásil rozhodčí osmnáctkrát shodu. "Byl to jeden z těch zápasů, které se nečekaně dramatizují. Opravdu bláznivé utkání," řekla Davenportová.

Zkušenou Američanku nakonec nevykolejil ani pozdní začátek duelu, jenž skončil těsně před půlnocí místního času. "Poslední dva večery jsem umírala, protože jsem se snažila zůstat vzhůru alespoň do jedenácti," vyprávěla Davenportová. Normálně prý chodí spát kolem deváté, protože její manžel vstává do práce již v pět ráno.

Černá skupina:
Kuzněcovová (4-Rus.) - Zvonarevová (8-Rus.) 6:2, 6:4.
Červená skupina:
Davenportová (1-USA) - Dementěvová (5-Rus.) 6:0, 6:1, S. Williamsová (7-USA) - Myskinová (3-Rus.) 4:6, 6:3, 6:4.

Reklama