Hlavní obsah

Tenista Haas vyhrál ve Vídni 500. zápas kariéry, kam se ale hrabe na Conorse

Vídeň

Německý tenista Tommy Haas vyhrál na turnaji ve Vídni 500. zápas kariéry na okruhu ATP a zařadil se po bok Rogera Federera (871 výher), Rafaela Nadala (583) a Lleytona Hewitta (566). Celá čtyřka však nemá na Američana Jimmyho Conorse, který vyhrál 1243 duelů.

Foto: ČTK/AP

Německý tenista Tommy Haas.

Článek

"Byl to můj velký cíl," řekl Haas, jenž se tento týden vrátil v žebříčku do nejlepší dvacítky poté, co se zotavil po dlouhodobých problémech s ramenem a kyčlí. "Jsem na to velice pyšný, rozhodně je to jeden z mých největších úspěchů v kariéře, zvlášť po tom, čím jsem prošel," dodal majitel 13 titulů, jenž byl v roce 2002 světovou dvojkou.

V tzv. open éře je Haas 38. hráčem, který hranici 500 vítězství pokořil. Historické pořadí vede Jimmy Connors s bilancí 1243 výher před Ivanem Lendlem (1071), Guillermem Vilasem (923), Johnem McEnroem (875) a Federerem.

Auto jako prémie

Německý tenista doufá, že své skóre ještě v příštích sezónách vylepší. "Dokud bude tělo držet a budu si to užívat, budu hrát," slíbil. Od pořadatelů vídeňského turnaje dostal Haas bezprostředně po výhře nad Levinem za odměnu Fiat 500, který několikrát obkroužil kurt.

Reklama