Hlavní obsah

Kvitová je na Turnaji mistryň ve skupině s Šarapovovou

Istanbul

Obhájkyně titulu Petra Kvitová bude hrát na tenisovém Turnaji mistryň v Bílé skupině spolu s Ruskou Marií Šarapovovou, Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Italkou Sarou Erraniovou. Rozhodl o tom nedělní los v Istanbulu, který ženská organizace WTA zveřejnila na síti Twitter. Hrát se začne v úterý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Patra Kvitová při slavnostním vyhlašování ankety Sportovec roku.

Článek

V Červené skupině jsou světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska, Serena Williamsová z USA, Číňanka Li Na a Němka Angelique Kerberová.

Dvaadvacetiletá Kvitová loni při premiéře mezi elitní osmičkou vyhrála všech pět zápasů, ve finále porazila v třísetovém dramatu Azarenkovou.

S Šarapovovou letos Kvitová třikrát prohrála, na Rusku nestačila v semifinále Australian Open, Roland Garros ani ve Stuttgartu. Naopak Erraniovou i Radwaňskou Kvitová shodně třikrát porazila a dosud ani s jednou z nich neprohrála.

Turnaj mistryň má tradičně dotaci 4,9 miliónu dolarů. Neporažená vítězka získá 1,75 miliónu a 1500 bodů do žebříčku WTA.

V Istanbulu se představí i české deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Stříbrné olympijské medailistky z Londýna čeká klání čtyř elitních párů.

Los Turnaje mistryň 2012:
Červená skupina: Azarenková (Běl.), S. Williamsová (USA), Li Na (Čína), Kerberová (Něm.).
Bílá skupina: Šarapovová (Rus.), A. Radwaňská (Pol.), Kvitová (ČR), Erraniová (It.).

Reklama

Související témata: