Hlavní obsah

Radwaňská - Kvitová 6:3, 6:2Kvitové vstup doTurnaje mistryň vůbec nevyšel. Radwaňská obhájkyni hladce smetla

Istanbul
Aktualizováno

Vstup do tenisového Turnaje mistryň obhájkyni titulu Petře Kvitové vůbec nevyšel. Česká jednička nezlomila podzimní výsledkovou mizérii ani v istanbulské hale Sinan Erden Dome. V úvodním utkání byla jen stínem loňské šampiónky, Polka Agniezska Radwaňská si tak s chybující Češkou poradila hladce 6:3, 6:2.

Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová během úvodního zápasu na Turnaji mistryň proti Polce Radwaňské.

Článek
Fotogalerie

Tenistka z Fulneku přitom všechny tři předchozí duely s Polkou vyhrála, tentokrát si s ní ale připsala za necelou hodinu a půl první porážku.

„Jsem ze sebe zklamaná. Nohy ani prsty se mi dnes vůbec nehýbaly. Udělala jsem v zápase strašně chyb, nebyl to ode mě dobrý tenis," přiznala po zápase smutná poražená. Zároveň připustila, že na ní trochu dolehlo očekávání z obhajoby titulu: „Nervy tam určitě byly, vlastně jsem byla nervózní celý zápas."

Loňská wimbledonská šampiónka od začátku zápasu nedokázala chytit rytmus. Při pokusech o svoji typickou útočnou hru často chybovala a trpělivě hrající Radwaňská sbírala jeden bod za druhým.

Kvitová, která vyrobila za zápas šest dvojchyb, hned na úvod ztratila servis a soupeřku pustila do vedení 3:0. Tuhle ztrátu ještě Češka dokázala zlikvidovat a zdálo se, že by mohl přijít zvrat. Opak byl ale pravdou, Radwaňská rychle dostala zápas zpět pod kontrolu a třemi vítěznými gamy v řadě vyhrála první sadu 6:3.

Šance na postup žije

Bídný výkon svěřenkyně Davida Kotyzy pokračoval i ve druhé sadě. Měla velké problémy se servisem po němž nedokázala dostat soupeřku pod tlak. Série chyb připravila českou tenistku o zbytky sebevědomí a Radwaňská si celkem pohodlně došla pro vítězství ve druhé sadě 6:2.

"Myslím, že se to dá nazvat debakl. Zahrála hluboko pod své možnosti a byl to jeden z nejslabších zápasů, co jsem od ní letos viděl. Dost jsme trénovali, ale vůbec nezahrála," řekl po porážce kouč David Kotyza Radiožurnálu.

Naděje Petry Kvitové na obhajobu titulu ještě nevyhasly, proti Marii Šarapovové a Saře Erraniové však bude muset ve zbývajících zápasech Bílé skupiny předvést diametrálně odlišný výkon. Ve středu bude mít Kvitová volný den, ve čtvrtek ji pak čeká zápas s Erraniovou, která podlehla Rusce Šarapovové 3:6, 2:6. "Je to Turnaj mistryň, budu mít ještě další šanci," nevzdává se česká reprezentantka.

V úvodním utkání Červené skupiny potvrdila roli velké favoritky na celkový triumf Američanka Serena Williamsová. Letošní vítězka Wimbledonu, US Open a olympiády porazila Němku Angelique Kerberovou 6:4, 6:1.

Turnaj mistryň
Bílá skupina
Kvitová (6-ČR) - Radwaňská (4-Pol.) 3:6, 2:6online
Šarapovová (2-Rus.) - Erraniová (7-It.) 6:3, 6:2
Červená skupina
S. Williamsová (3-USA) - Kerberová (5-Něm.) 6:4, 6:1
Úterní program (začátek 16:00 SELČ):
S. Williamsová (3-USA) - Li Na (8-Čína)
Kerberová (5-Něm.) - Azarenková (1-Běl.)
Šarapovová (2-Rus.) - A. Radwaňská (4-Pol.)

Reklama

Související témata: