Hlavní obsah

Srbsko nominovalo na finále Fed Cupu v Praze Ivanovičovou i Jankovičovou

Bělehrad

V nominaci Srbska pro finále Fed Cupu s českými tenistkami podle očekávání nechybí Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová. Bývalé světové jedničky v zápase, který 3. a 4. listopadu přivítá pražská O2 arena, doplní dvojice Bojana Jovanovská a Aleksandra Kruničová.

Foto: REUTERS/John Sommers II

Srbská tenistka Jankovičová na turnaji v Charlestonu.

Článek

Srbským tým povede v Praze dvanáctá hráčka světa Ana Ivanovičová. S českou jedničkou Kvitovou má bilanci tří výher a jedné porážky, kterou zaznamenala letos na Australian Open. Naopak s Lucií Šafářovou prohrála čtyřiadvacetiletá vítězka Roland Garros z roku 2008 tři poslední vzájemné zápasy z pěti.

Sedmadvacetileté Jankovičové patří v žebříčku WTA momentálně 22. místo. S Kvitovou prohrála loni v hale na turnaji v Linci 1:2 na sety. S Šafářovou má naopak pozitivní bilanci 5:1, poslední vzájemné měření sil obou hráček se uskutečnilo v listopadu 2011 na antuce v Římě. Srbská tenistka povolila soupeřce jen tři hry.

Česká reprezentace a Srbsko se v samostatné historii obou států ve Fed Cupu ještě neutkaly. Jediné tři vzájemné zápasy se odehrály v 80. letech, ve kterých tehdejší Československo nad Jugoslávií zvítězilo vždy shodně 3:0.

Reklama

Související témata: