Hlavní obsah

VIDEO: Zlatá ruka! Tenista Dimitrov v Basileji nadchl unikátním úderem

Basilej/Praha

Neskutečné, geniální, úder turnaje! Komentátoři na tenisovém turnaji v Basileji se předháněli v superlativech při hodnocení skvostného halfvoleje Grigora Dimitrova, který bulharský mladík vytáhl v utkání 1. kola proti Srbovi Viktoru Troickému. S raketou za zády, navíc v protipohybu, dokázal míček ihned po odskoku zkrotit a s milimetrovou přesností jej vrátit přes síť. Osmý nasazený Troicki jen nevěřícně kroutil hlavou.

Unikátní úder Grigora Dimitrova

 
Článek

Ke kurióznímu momentu, při němž měl hráč z Balkánu i pořádný kus štěstí, došlo za stavu 6:3, 2:1 ve prospěch Dimitrova. Od té doby už Troicki uhrál pouze jediný game. Jednadvacetiletý bulharský talent, aktuálně 62. tenista světového žebříčku, pak ve druhém kole udolal ve třech setech i známého Francouze Benneteaua.

V Basileji nenasazený Dimitrov sice na první titul na okruhu ATP v kariéře teprve čeká, ale tenisové kvality mu rozhodně nechybějí. Své by o tom mohl vyprávět třeba i Tomáš Berdych. Česká jednička se s Dimitrovem utkala dvakrát a v obou případech opouštěla kurt se svěšenou hlavou. Nejprve před třemi lety na turnaji v Rotterdamu a také letos v březnu v Miami.

Reklama

Související témata: