Hlavní obsah

Williamsová na Turnaji mistryň dále vítězí

PRAHA

Ve vítězném tažení pokračuje americká tenistka Serena Williamsová na Turnaji mistryň v Los Angeles. Vyhrála i své druhé utkání, když po vyrovnaném průběhu přehrála Jelenu Dementěvovou z Ruska. Úspěšně do turnaje vstoupila Francouzka Amélie Mauresmová, která nedala šanci Věře Zvonarevové. V ruském souboji porazila Maria Šarapovová Světlanu Kuzněcovovou.

Článek

Americká tenistka Serena Williamsová zatím proplouvá tenisovým vrcholem roku bez zaváhání. S Ruskou Dementěvovou zvládla klíčové fáze obou setů a zvítězila 2:0 na sety. V úvodní sadě měla pevnější nervy v tie-breaku, ve druhém setu prorazila servis soupeřky dvěma forhendovými voleji za stavu 5:5. Při vlastním podání pak duel ukončila.

V zápase s Dementěvovou ale Williamsová zkazila 37 míčků. "Bylo to lepší než včera. Doufám, že lepší bude hlavně celý příští rok," přála si Američanka, vítězka Turnaje mistryň v roce 2001. Williamsová má ve Staples Centru na kontě dvě vítězství a může pomýšlet na semifinále. V tomto roce nevyhrála žádný Grand Slam a oproti nedávným sezonám má tituly jen dva.

Druhá Američanka Lindsay Davenportová měla ve čtvrtek volno, ale jednu milou cenu přece jen získala. Pořadatelé jí předali klíčky od nového vozu za to, že v kvalifikaci do osmičlenného Turnaje mistryň nasbírala nejvíce bodů.

Mauresmová nezaváhala

Suverénním způsobem vstoupila do turnaje Francouzka Amélie Mauresmová. Ve své úvodním vystoupení smetla Věrou Zvonarevovou z Ruska. Mauresmová, která má stále šanci stát se světovou jedničkou, vyprovodila Zvonarevovou z kurtu za pouhých 54 minut. Soupeřce povolila získat jedinou hru.

"Někdy se prostě nedaří vůbec nic. Mauresmová si hodně věřila, skvěle servírovala a její údery od základní čáry byly neuvěřitelné," řekla Zvonarevová, která házela raketou, vylívala si zlost na míčcích a při odchodu z kurtu jí po tváři stékaly slzy.

Úspěšně vkročila do podniku s dotací tři miliony dolarů také wimbledonská šampionka Maria Šarapovová z Ruska, která ve stejné Černé skupině porazila ve dvou setech svou krajanku Světlanu Kuzněcovovou. Z obou skupin postoupí dvě tenistky do sobotního semifinále, pro vítězku Turnaje mistryň je připraven šek na milión dolarů.

Černá skupina:
Mauresmová (2-Fr.) - Zvonarevová (8-Rus.) 6:1, 6:0, Šarapovová (6-Rus.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6:1, 6:4.
Červená skupina:
S. Williamsová (7-USA) - Dementěvová (5-Rus.) 7:6 (7:3), 7:5.

Reklama