Hlavní obsah

Šarapovová okouzluje Prahu. Večer chce ukázat špičkový tenis i trochu zábavy

Marek BurkertPrávo

Kdo považuje Rusku Marii Šarapovovou za ledově chladnou tenisovou krásku, možná bude dnes večer překvapený. Druhá hráčka světového žebříčku a nedělní finalistka Turnaje mistryň si v pražské O2 Areně zahraje od 19:30 hodin v rámci exhibice Advantage Tennis V. proti českému dvojbloku Petra Kvitová, Lucie Šafářová. A jestli pětadvacetileté fešandě vydrží dobrá nálada, mohlo by být hodně veselo.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ruská tenistka Maria Šarapovová během tiskové konference

Článek

Kdy se vám naposledy stalo, že by v půlce zápasu vaši soupeřku vystřídala jiná hráčka?

Tak to fakt nikdy! (směje se) Doufám, že když to bude 1:1 na sety, tak k rozhodující sadě nastoupí holky proti sobě, ne? Nebo bychom si mohly zahrát ve třech a obíhat síť. Uvidíme, strategii jsem každopádně ještě neplánovala.

V Praze nejste poprvé, vzpomenete si na předchozí návštěvu?

Hrála jsem tu jako malá juniorský turnaj ITF. Udělali jsme si pak i výlet do Karlových Varů a hodně mě překvapilo, jak je tam početná ruská komunita. Rusové byli slyšet na každém rohu, to pro mě bylo příjemné.

Co mohou diváci čekat od večerní exhibice?

Každá z nás má v sobě touhu vyhrávat. Fanoušci by si to ale měli hlavně užít. Přijela jsem ukázat špičkový tenis a taky trochu zábavy. Mohla by to být i inspirace pro děti, aby je naše hra nalákala. To je asi hlavní smysl celé akce.

Dá se říct, že jste si s Petrou Kvitovou vypěstovaly vzájemnou rivalitu? Loni jste se utkaly ve finále Wimbledonu, letos při semifinále v Melbourne.

To je komplikovaná otázka. Rivalita je součást každého oboru a vzhledem k tomu, jaký měla Petra v posledních letech úspěch, stala se vlastně rivalkou pro všechny hráčky.

Co byste si, pokud by to šlo, ze hry Kvitové vypůjčila?

Určitě tu její silnou levačku a údery, jaké s ní střílí.

Na tiskové konferenci jste seděla mezi Kvitovou a Šafářovou. Budete jim fandit i při finále Fed Cupu?

Hlavně chci říct, že to, co Českou republiku čeká v následujících týdnech v tenise, je naprosto fantastické. Finále Fed Cupu, Davis Cupu, páni... A k té otázce: fandím Češkám, jasná věc!

Reklama

Související témata: