Hlavní obsah

Kvitová v nesnázích: Kdybych hrála už dnes, nevím, jak by to vypadalo

Netrénuje. Pondělní exhibiční set s Marií Šarapovovou zmohl nejlepší českou tenistku natolik, že v úterý raketu ani nevzala do ruky. Příznaky zánětu horních cest dýchacích ustupují jen pomalu a je to i slyšet, když dvaadvacetiletá tenistka odpovídá s nosem ucpaným od rýmy. Víkendové finále Fed Cupu se Srbskem se však neúprosně blíží.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petra Kvitová (vpravo) a Andrea Hlaváčková

Článek

Kdy se vrátíte na kurt?

Doufám, že ve středu. S Marií mi stačil jeden set, takže teď raději ještě odpočívám, ale už bych si měla taky pinknout.

Pořád berete léky?

Beru.

Je tedy vůbec patrné nějaké zlepšení?

Je to lepší. Když jsem se minulý týden vrátila z Istanbulu, tak to nevypadalo úplně dobře, strávila jsem den v posteli, byla jsem i v nemocnici. V pondělí jsem ale už hrála, takže to musí být lepší.

Jaký jste ze setu se Šarapovovou měla pocit? Opticky to nevypadalo moc dobře a dokonce jste se divákům omlouvala.

Byla jsem hlavně ráda, že jsem mohla vůbec jít na kurt a taky, že mě Lucka (Šafářová) vystřídala... Šetřila jsem se, nebudu říkat, že ne, ale chtěla jsem si trošku zahrát a zvyknout si na atmosféru. Do soboty bych už ráda byla stoprocentní.

Na kolika procentech svých schopností jste nyní?

Každá nemoc ten organismus rozhodí, tohle nebude výjimka. Já prostě strašně moc chci hrát, o to mi jde. Je konec sezóny a pak už není žádný turnaj.

Není to poprvé, kdy jste nepřijela na Fed Cup v pohodě. Dá se váš současný stav srovnat třeba se semifinále z roku 2009, kdy jste se dva dny před dvouhrami s USA ještě belhala o berlích?

Kotník s Amerikou tehdy nebyl ideální. Asi se nečekalo, že nastoupím na oba singly. Nakonec to ale tak dopadlo. Tohle taky není zrovna bezvadná situace. Spíš se jen šetřím a radši odpočívám. Víceméně je ale pořád začátek týdne, takže nějaký čas na rekonvalescenci ještě je.

V Moskvě loni při finále vám také nebylo zrovna hej...

Tentokrát to bylo horší. Když jsem přijela z Istanbulu, tak jsem byla špatná. Teď ještě hodně smrkám, mám ucpané dutiny.

Ze pondělního výkonu proti Šarapovové asi moc nelze usuzovat, nakolik vám to o víkendu půjde tenisově. Za jak dlouho jste schopná nabrat obrátky?

V neděli jsem se už trochu rozehrávala, v pondělí set s Maruškou, no... Asi bych mohla jít do nějakého zápasu třeba už ve středu, ale nevím, jak by to vypadalo.

Nebylo by pro vás lepší ten exhibiční duel vynechat?

Abych pravdu řekla, po tom setu jsem nebyla nějak šťastná, že bych skákala do stropu. Ani jsem nejela s týmem na večeři, ale šla jsme si lehnout na hotel.

Jaký máte program na pokoji?

Odpočinek, spánek, nulová fyzická aktivita. Stačí, že jsem byla minulý týden v nemocnici a teď potřebuju získat trochu energie.

Co je tedy při hře největší problém?

Docela jsem se zadýchávala. Byl to blbý výkon, což je mi líto kvůli lidem. Ale snad to pochopí.

Nebyl to risk v pondělí hrát?

Myslím, že ne, já to měla i dovolené, že si pinknu. Jsem ráda, že jsem s týmem a postupně se zapojím víc a víc.

Reklama

Související témata: