Hlavní obsah

Finálový souboj Fed Cupu zahájí Šafářová a Ivanovičová, Kvitová je v pořádku

Praha
Aktualizováno

Finálový souboj Fed Cupu mezi Českou republikou a Srbskem zahájí v sobotu od 13:30 duel Lucie Šafářová - Ana Ivanovičová. Po nich nastoupí na kurt v O2 areně Petra Kvitová a Jelena Jankovičová. Rozhodl o tom los na pražské Staroměstské radnici.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Finálový souboj Fed Cupu zahájí Lucie Šafářová (vlevo) a Ana Ivanovičová ze Srbska.

Článek

V neděli se představí v úvodním duelu jedničky obou týmů Kvitová a Ivanovičová. Po nich se v případě nerozhodnutého stavu střetnou Šafářová a Jankovičová.

Do čtyřhry nominoval nehrající kapitán českého výběru Petr Pála Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou, proti nimž by měly nastoupit Aleksandra Kruničová a Bojana Jovanovskiová.

"Los je spíš taková formalita. Ale nemohu říct, že nejsem nespokojen," prohlásil bezprostředně po losu v rozhovoru pro Českou televizi Pála, který nominoval i Kvitovou, která v posledních dnech bojovala se zánětem nosohltanu. "Stav Petry se lepšil každým dnem, jsme rádi, že je v pořádku a může nastoupit," prohlásil.

Jak losování v Brožíkově sálu dopadlo, si pochvalovala i sama Kvitová. "Není to důležité, ale vždycky, když jsem šla jako druhá, tak jsme vyhrály. Vždycky to bylo 3:0, tak doufám, že to tak dopadne taky," usmívala se Kvitová.

Sama si nepřipouští, že by se ve finálových zápasech Fed Cupu neobjevila. "Rýma mě omezuje jen tak, že nemohu tolik dýchat, ale jinak se cítím dobře. Nejsem stoprocentně zdravá, ale herně jsem na tom dobře," dodala pro ČT s tím, že před turnajem v Istanbulu trénvala dostatečně a fyzickou kondici neztratila.

Program finále:
Česká republika - Srbsko (Praha, O2 arena, tvrdý povrch):
Sobota (13:30): Šafářová (17. dvouhra WTA) - Ivanovičová (12.), Kvitová (8.) - Jankovičová (22.).
Neděle (11:00): Kvitová - Ivanovičová, Šafářová - Jankovičová, Hlaváčková (3. čtyřhra WTA), Hradecká (4.) - Kruničová (341.), Jovanovská (1056.).

Reklama

Související témata: