Hlavní obsah

Kvitová se po jasném vítězství divila: Jsem překvapená, jak jsem to zvládla

Marek BurkertSport.czPrávo

Pokud to tak půjde dál, bude v neděli po poledni hotovo a české tenistky bez velkých potíží obhájí Fed Cup. Na Lucii Šafářovou totiž skvěle navázala i Petra Kvitová a bez známek zdravotních potíží, které ji provázely v uplynulém týdnu, roznesla Jelenu Jankovičovou 6:4, 6:1. Zítra od 11 h proti Aně Ivanovičové pak může domácí jednička zařídit třetí rozhodující bod a velikou oslavu. „Máme tři šance a je jedno, jestli ten bod uhraju já, Lucka, nebo debl,“ odmítala tlak Kvitová.

Foto: David W Cerny, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová se objímá s kapitánem fedcupového týmu Petrem Pálou po vítězství nad Jelenou Jankovičovou.

Článek

Šlo se vám lépe na kurt za stavu 1:0?

Já ale stejně moc nevěděla, co mám od sebe čekat. Začátek byl z mé strany pomalejší, Jelena hrála dobře, nedělala chyby.

Kde nastal zlom?

Za stavu 3:4 v prvním setu. Vyměnily se míče a dostala jsem šanci na zvrat. Zvládla jsme to.

Překvapila jste sama sebe? Výsledek vypadá naprosto jednoznačně. I Jankovičová si stěžovala, že proti vám nemohla najít zbraň a přitom zkoušela kdeco.

Neřekla bych, že to šlo hladce, ale jsem překvapená, jak rychle jsem se rozehrála. Teď nemůžu být šťastnější.

Pomohli i diváci?

Snažila jsem se držet si spíš odstup, protože publikum emočně hodně vysává. Nechtěla jsem se tím nechat rozhodit. Spíš jsem chtěla být soustředěná, uvolněná a ne zaťatá. Lidi jsem ale samozřejmě vnímala. Fanoušci si to užívali, proběhla mexická vlna. Super!

Co by se muselo stát, aby to nedopadlo a nevyhrály jste trofej?

Že bychom si snad všechny zvrtly kotník? Nevím....

Jak jste na tom fyzicky?

Momentálně jsem ráda, že sedím, točila se mi hlava ve druhém setu a nohy neposlouchaly, ale doservírovala jsem to. Teď hlavně zregenerovat.

V průběhu minulého týdne jste ani jednou nezapochybovala, že byste nenastoupila?

Ne. Neprobírali jsme s kapitánem variantu, že bych nehrála. Po tom, co se mi hrálo tak dobře, to vypadá blbě, ale minulý týden jsem dobrala antibiotika, pak v pondělí set s Maruškou (Šarapovovou), ve středu deset minut na kurtu, ve čtvrtek trénink s Klárou a v pátek taky hodinka přípravy. Je to docela zvláštní, že jsem to v zápase tak zvládla.

Co vymyslíte na Ivanovičovou?

Ona bude hrát asi lépe, než když byla pod tlakem prvního zápasu. Ale porazila jsem ji v Melbourne, vím, jak hraje a trenér s kapitánem mi určitě ještě poradí.

Reklama

Související témata: