Hlavní obsah

VIDEO: "Jsme šampiónky!" neslo se kabinou tenistek. A šampaňské teklo proudem

Praha
Aktualizováno

Zasloužené vítězství a obhajobu triumfu ve Fed Cupu si české tenisové reprezentantky vychutnaly hned po nedělním finále v útrobách pražské O2 areny. Šampaňské teklo proudem, kabinou se přitom linul slavný song "We are the champions". Hráčky měly pořádný důvod slavit, své sokyně ze Srbska totiž přejely 3:1 a obhájily loňský triumf z Moskvy.

Oslavy tenistek po triumfu ve Fed CupuVideo: Facebook fedcupového týmu

 
Článek
Fotogalerie

Oslavy v české kabině mohly odstartovat po nedělní výhře Lucie Šafářové, která na kurtu doslova smazala Jelenu Jankovičovou. Právě česká „dvojka" se postarala o důležitý bod i v sobotním zápase s Anou Ivanovičovou. Hlavní hrdinkou tak nebyla Petra Kvitová, ale až sedmnáctá hráčka světa Šafářová.

České tenistky navázaly na loňský úspěch z Moskvy a obhájily prestižní trofej. Atmosféru v kabině si v nedělní podvečer náležitě vychutnaly - vzduchem stříkalo šampaňské, prostorem se linuly vítězné chorály. Za dva týdny se celá situace může opakovat, jen v mužském podání. Berdych se Štěpánkem svedou těžký souboj se Španělskem.

Tenistky slavily po titulu na baru, nyní vyrazí na dovolené

České tenistky si vychutnaly oslavy obhajoby titulu ve Fed Cupu. Nejdříve měly společný banket i s poraženými Srbkami v Obecním domě a následně se přesunuly do baru, kde popíjely i ze stříbrného poháru.

"Největším tahounem oslav byl kapitán (Petr Pála). Všechny jsme si to užily. Byla to paráda," prozradila hrdinka finále Lucie Šafářová fanouškům v online rozhovoru na iDnes. "Slavily jsme v baru do půl druhé. Popíjely jsme i z mísy," uvedla autorka dvou bodů ve víkendovém finále v pražské O2 areně.

Po sezóně zamíří hráčky na dovolenou. Petra Kvitová i Šafářová plánovaly, že na pár týdnů odloží raketu. "Tři týdny budu bez tenisu. Nejdřív pojedu na dovolenou, vyrazíme do Rakouska na hory s kamarádkou a pak budu mít kondiční přípravu," uvedla pětadvacetiletá Šafářová.

I světová osmička Kvitová, která byla před finále Fed Cup nemocná, nasedne do letadla směr Maledivy s přítelem Adamem Pavláskem bez raket. "Nebudu na nic myslet, jak jsem unavená. Neplánuji vůbec nic, jen ležení na pláži," řekla Kvitová. Deblistka Lucie Hradecká, spolu s Andreou Hlaváčkovou stříbrná olympijská medailistka, nikam cestovat nebude. "Dovolenou strávím v Praze," uvedla.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori