Hlavní obsah

Nadal české tenisty neohrozí. Jedničkou Španělů v Davis Cupu bude Ferrer

Aktualizováno

Bez dlouhodobě zraněného Rafaela Nadala přijedou obhájci titulu Španělé do Prahy k finále Davisova poháru proti českým tenistům. Kapitán Alex Corretja v pondělí nominoval jako jedničku čerstvého vítěze turnaje Masters v Paříži Davida Ferrera, na kurtu se objeví ještě Nicólas Almagro a deblisté Marcelo Granollers a Mark López. Finále Davis Cupu se uskuteční od 16. do 18. listopadu v libeňské O2 areně.

Foto: ČTK/AP

Rafael Nadal se ve finále Davis Cupu nepředstaví.

Článek
Fotogalerie

"Očekáváme, že Češi na nás připraví velmi rychlý povrch. Víme, že to bude těžké, proto nejsme favority," řekl Corretja po oznámení nominace.

O účasti čtvrtého hráče světa Nadala ve finále Davis Cupu se dlouho spekulovalo. Letošní vítěz Roland Garros hrál naposledy na konci června ve Wimbledonu, kde ve druhém kole nestačil na Lukáše Rosola, a od té doby se léčil.

Španělsko je i bez Nadala silné, především díky Ferrerovi. Pátý hráč světa prožívá životní sezónu, letos vyhrál sedm titulů, ten poslední v neděli na turnaji série Masters v Paříži a má bilanci 72 výher a 14 proher.

Gladiátor Ferrer táhne Španělsko k další trofeji

"David přijal při neúčasti Nadala, který řekl už na začátku roku, že letos Davis Cup nehraje, roli lídra týmu. Skvěle ji zvládá a dovedl nás do finále," řekl Corretja. Po semifinálové výhře nad USA nazval Ferrera, který bude hrát už čtvrté finále Davis Cupu, tenisovým gladiátorem.

Dvojkou Španělů bude Almagro, který sice letos třikrát prohrál s Berdychem, ale je desátý na světě. Tenisté Španělska usilují o čtvrtý triumf v týmové soutěži za posledních pět let. Čechy porazili ve finále před třemi lety v Barceloně suverénně 5:0.

Čeští tenisté se ve vyprodané pražské O2 areně pokusí navázat na tenistky, které porazily o víkendu Srbky a obhájily titul ve Fed Cupu. Muži v historii samostatné republiky Davis Cup nikdy nevyhráli, v dobách Československa to Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Jan Kodeš a Pavel Složil dokázali v roce 1980.

Český kapitán Jaroslav Navrátil oznámí kvarteto pro duel o "salátovou mísu" v úterý dopoledne. Prim v sestavě by měli hrát Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Reklama

Související témata: