Hlavní obsah

Štěpánek s Paesem vstoupili do Turnaje mistrů pohodovou výhrou

Londýn
Aktualizováno

Výborný vstup do Turnaje mistrů má za sebou česko-indický pár Radek Štěpánek, Leander Paes, který zvítězil nad nizozemsko-pákistánským duem Kúreší, Rojer po setech 6:4 a 7:5. Štěpánek s Paesem se ve skupině A ještě střetnou s americkým bratským párem Mikem a Bobem Bryanovými a se Španěly Granollersem a Lópezem.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Radek Štěpánek (vlevo) a Leander Paes na Turnaji mistrů v Londýně

Článek

Štěpánek do zápasu s Paesem nastoupil po velmi rychlém uzdravení přetíženého úponu čtyřhlavého svalu pravé nohy, kvůli němuž se odhlásil z turnaje série Masters v Paříži. A herní absence byla na jeho výkonu v úvodu znát. Právě při jeho servisu měl nizozemsko-pákistánský pár první dva brejkboly. Oba se ale podařilo v prvním i pátém gamu Štěpánkovi s Paesem odvrátit.

Štěpánek se ale brzy dostával více do hry, zejména na voleji byl český hráč vynikající. Indicko-český pár poprvé zaútočil na podání soupeře v sedmém gamu. Ten se podařilo Rojerovi s Kúreším odvrátit. V devátém gamu při servisu Pákistánce se však podařil Štěpánkovi výborný prohoz, na který Rojer nedokázal odpovědět, míč skončil v síti a Češi se ujali rozhodujícího vedení v setu, který v následující hře dovedli do vítězného konce.

Ve druhém setu si oba páry dlouho držely servisy bezchybně. První potíže měl při svém podání až v 8. gamu Štěpánek. Za stavu 15:40 měli totiž Kúreší s Rojerem hned tři brejkboly v řadě. První odmítl Paes povedeným volejem a další dva Šěpánek odvrátil díky kvalitnímu druhém servisu - oba returny skončily až za základní čárou.

Rozhodnutí tak přišlo v jedenáctém gamu, v němž si česko-indický pár vypracoval čtyři brejkboly v řadě a hned první proměnili po nekompromisní smeči Štěpánka. Český daviscupový reprezentant s Indem Paesem šli do vedení 6:5 a v následujícím gamu potvrdili své vítězství

Tenisový turnaj mistrů, čtyřhra:
Skupina A:
Paes, Štěpánek - Kúreší, Rojer 6:4, 7:5.on-line
Skupina B:
Bhúpathí, Bopanna (5-Ind.) - Marray, Nielsen (8-Brit./Dán.) 4:6, 7:6 (7:1), 10:12.

Reklama