Hlavní obsah

Tenisový Turnaj mistryň už zná první semifinalistky

PRAHA

Už před posledním dnem bojů v základních skupinách je v Los Angeles rozhodnuto o prvních semifinalistkách. V Černé skupině oba úvodní zápasy vyhrály Francouzka Amélie Mauresmová a Ruska Maria Šarapovová a v tabulce už nemohou být předstiženy. Naopak v Červené skupině se bude rozhodovat až v závěrečných dvouhrách.

Článek

V Červené skupině se situace zamotala, Anastasia Myskinová porazila nejvýše nasazenou Američanku Lindsay Davenportovou ve dvou setech 7:6 a 6:4. Vítězka French Open svoji soupeřku předstihla v tabulce a americké hráčce navíc hrozí, že by mohla přijít o post světové jedničky.

K postupu do semifinále jí totiž nemusí stačit ani sobotní vítězství nad krajankou Serenou Williamsovou. Jistotu, že zakončí rok jako jednička, bude mít Davenportová pouze v případě startu ve finále.

"Když skončím rok jako dvojka, bude to dobrý rok. Vyhraje-li tady (Amélie Mauresmová), zaslouží si být jedničkou," řekla Davenportová po prohře s Myskinovou. Ruská soupeřka ji porazila podruhé za sebou a začíná vyrovnávat dosavadní bilanci vzájemných zápasů, z nichž první čtyři prohrála.

Davenportová nestíhala

"Turnaj v Moskvě není pryč tak dlouho. Pamatovala jsem si na ten zápas a věděla, co hrát," vzpomínala Myskinová, jak vyřadila Davenportovou na Kremlin Cupu. "Potřebovala jsem ji rozběhat, pak se jí nedařil forhend," dodala na adresu soupeřky, která 'vyrobila' 25 nevynucených chyb. "Dnes proti mně zahrála svůj nejlepší zápas. Snažila jsem se být agresivní, ale nestíhala jsem," řekla Davenportová.

Šarapovová potvrdila roli favoritky proti krajance Věře Zvonarevové, porazila ji 6:4 a 7:5 a soupeřka zakončila turnaj bez jediného vyhraného setu. "Když si věříte, je to snadné," řekla Šarapovová, jež dosud měla se Zvonarevovou zápornou bilanci stejně jako se Světlanou Kuzněcovovou, kterou na třímilionovém turnaji porazila v prvním zápase.

Mauresmová ještě ve větší pohodě přehrála v posledním pátečním utkání další ruskou hráčku Světlanu Kuzněcovovou 6:3 a 6:2 a po neúspěchu Davneportové může doufat v návrat na světový trůn. "Jsem pyšná, že jsem v semifinále. Teď je to prosté: abych mohla myslet na post světové jedničky, musím se dostat do finále a nejspíš i turnaj vyhrát," prohlásila druhá hráčka světa po dalším z přesvědčivých výkonů.

Červená skupina:
Myskinová (3-Rus.) - Davenportová (1-USA) 7:6 (7:5), 6:4.
Černá skupina:
Mauresmová (2-Fr.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6:3, 6:2, Šarapovová (6-Rus.) - Zvonarevová (8-Rus.) 6:4, 7:5.

Reklama