Hlavní obsah

Není šťáva, o baloncích se mi už i zdá, přiznal Berdych. Teď bude střádat síly na Davis Cup

Londýn

Český tenista Tomáš Berdych se cítil po vyřazení z Turnaje mistrů unavený. V utkání proti prvnímu hráči světa Novaku Djokovičovi ze Srbska, které v Londýně prohrál 2:6 a 6:7, mu chyběla energie. Před finále Davisova pohár proti Španělům proto doufal, že se ještě i za pomoci fanoušků zmobilizuje.

Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters

Tomáš Berdych během pátečního zápasu na Turnaji mistrů proti Novaku Djokovičovi.

Článek

Sedmadvacetiletý Berdych potřeboval v duelu s Djokovičem získat aspoň set, aby si udržel naději na semifinále. Ve druhém setu nevyužil tři setboly a Turnaj mistrů pro něj skončil. "Nebyl to nejlepší zápas a výkon, což se na tom hodně podepsalo. Už se mi dost těžko hledají zbytky sil," řekl Berdych Radiožurnálu a iDnes.

Na Turnaji mistrů Berdych před Djokovičem prohrál s Britem Andym Murraym ve třech setech a Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu po boji porazil.

Šestý hráč světa Berdych v letošní sezóně vyhrál už 60 zápasů, nejvíc v kariéře, a po porážce z Djokovičem působil zničeně. "Není šťáva. Nemůžu říci, že bych byl skleslý, že je všechno špatně a všechno je negativní, to vůbec ne. Drží mě, že jsem schopen držet hlavou a připravit se dál, ale je to pořád boj," řekl tenista.

Ferrer? Ten není nikdy unavený...

Na finále Davisova poháru se Berdych pokusí připravit, jak nejlépe umí, ale neměl recept, jak načerpat rychle síly. "Nemám zaručený program. Musím vymyslet nějaký záchranný plán, jak se co nejrychleji dostat zpátky," řekl Berdych.

Minimálně den si dá Berdych, který letos v Davisově poháru neprohrál, volno. "Nahráno mám až až, už se mi o baloncích i zdá. Spíš potřebuju najít chuť. Ale na ten víkend se těším. Jsem takovej masochista. Bude to nová výzva," řekl

Češi mají výhodu domácího prostředí a pražská O2 arena je od pátku do neděle vyprodaná. Berdych doufal, že právě fanoušci mu pomůžou vydolovat potřebné síly, aby tým mohl myslet na zisk "salátové mísy". "Lidi nás poženou. Spoléhám na to, že tohle dodá hodně energie navíc a bude to přínosem," řekl Berdych.

Španělskou jedničkou bude v Praze David Ferrer, který má na Turnaji mistrů šanci postoupit do semifinále. Podle Berdycha ale případný postup pátého hráče světa před Davis Cupem nijak nepoznamená. "Ne. On není nikdy unavený," řekl český tenista.

Reklama