Hlavní obsah

Štěpánek s Paesem si poradili i s bratry Bryanovými a vyhráli skupinu

Londýn
Aktualizováno

Deblisté Radek Štěpánek a Leander Paes neokusili ani ve třetím zápase na Turnaji mistrů v Londýně hořkost porážky. V sobotním duelu si poradili s bratry Mikem a Bobem Bryanovými 2:1 na sety a skupinu A tak vyhráli bez jediného zaváhání. V nedělním semifinále narazí na indickou dvojici Rohann Bopanna, Maheš Bhúpathí. Ze skupiny nepostoupil nejvýše nasazený pár bratrů Bryanů, který skončil v tabulce až třetí. Postupuje naopak španělský pár Granollers, López, který zvítězil na duem Kúreší, Rojer 6:4 a 6:2.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Leander Paes (vlevo) bojuje s Radkem Štpánkem proti bratrům Bryanovým.

Článek

Americké světové jedničky jsou s bilancí jednoho vítězství a dvou porážek na pokraji vyřazení. K postupu jim může ve večerním střetnutí pomoci pákistánsko-nizozemská dvojice Ajsam Kúreší, Jean-Julien Rojer. Pokud však neporazí španělské duo Marcel Granollers, Marc López, prestižní turnaj pro ně skončí.

Indicko-český pár, který si postup do semifinále zajistil už hladkými výhrami v předchozích dvou zápasech, vstoupil do utkání s trojnásobnými šampióny tohoto turnaje ve velkém stylu. Po dvou brejcích se Štěpánek s Paesem dostali v prvním setu do vedení 4:1. Pak sice Američané s přispěním Štěpánkovy dvojchyby při brejkbolu snížili, ale další šanci jim vítězové letošního Australian Open už nedali. Český daviscupový reprezentant na síti proměnil hned první setbol.

Štěpánek s Paesem uspěli v super tie-breaku

I v úvodu druhé sady měli Štěpánek s Paesem šance na brejk, ale Američané si v klíčových chvílích pomáhali výborným servisem. O osudu sady rozhodovala zkrácená hra, v níž Bryanové vedli už 5:3. Česko-indická dvojice pak otočila na 6:5, ale mečbol odvrátil smečí Bob Bryan a Američané třemi míči za sebou získali set pro sebe.

V rozhodujícím super tie-breaku až při desátém míči uspěla returnující dvojice, do vedení 6:4 se dostali Štěpánek s Paesem. Náskok i přes Paesovu dvojchybu udrželi a po výhře 10:7 si zajistili prvenství ve skupině.

Turnaj mistrů, čtyřhra:
B. Bryan, M. Bryan - Paes, Štěpánek 4:6, 7:6 (8:6), 7:10on-line
Granollers, M. López (6-Šp.) - Kúreší, Rojer (7-Pák./Niz.) 6:4, 6:2.
1.Paes, Štěpánek3306:13
2.Granollers, M. López3214:32
3.B. Bryan, M. Bryan3124:41
4.Kúreší, Rojer3030:60

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová