Hlavní obsah

Del Potro - Federer 7:6, 4:6, 6:3Del Potro porazil Federera a postoupil do semifinále, Ferrer zdolal Tipsareviče

Aktualizováno

Argentinský tenista Juan Martín Del Potro porazil na Turnaji mistrů Švýcara Rogera Federera 7:6, 4:6, 6:3 a zajistil si účast v semifinále. V závěrečném duelu skupiny B porazil David Ferrer ze Španělska Srba Janka Tipsareviče 4:6, 6:3 a 6:1. Duel tak určil, že z první příčky postoupí Federer, Del Potro obsadil druhé místo.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Juan Martín Potro porazil na Turnaji mistrů Rogera Federera a postoupil do semifinále.

Článek

V repríze nedávného finále turnaje v Basileji, v němž Del Potro tehdejší světovou jedničku Federera porazil, si oba tenisté sedm gemů bez problémů drželi servis. Pak se Švýcar díky Argentincově nižší úspěšnosti prvního podání dostal ke třem brejkbolům, ale ani jeden nevyužil a set rozhodoval tie-break. Ten měl nečekaně jednoznačný průběh, protože druhý nasazený nezvykle často chyboval a pustil Del Potra do vedení 6:1. Dva setboly ještě Federer při svém servisu odvrátil, ale ten třetí Jihoameričan proměnil přímým bodem z podání.

Následně Del Potro nezachytil vstup do druhého setu a Švýcar dvěma čistými hrami za sebou odskočil na 2:0. Tento brejk rozhodl o osudu druhého setu, který Federer vyhrál 6:4.

Argentinec rozhodl na začátku třetího setu

Úvod třetího setu naopak patřil Del Potrovi. Ve druhém gamu si výborným prohozem vybojoval vůbec první brejkbol v zápase a díky Federerově chybě z bekhendu ho využil. Při vlastním podání byl pak Del Potro suverénní a podruhé za sebou Švýcara porazil. Po dvanácti zápasech tak ukončil rodákovi z Basileje vítěznou sérii na Turnaji mistrů.

Ve druhém sobotním utkání získal Tipsarevič proti Ferrerovi úvodní set. Pro Srba to znamenalo  zisk vůbec první sady na Turnaji. V dalších dvou však už dominoval favorizovaný Španěl a nakonec vyhrál v poměru 2:1 na sety. Z první příčky skupiny B tak postoupil Roger Federer, který se v semifinále střetne s domácím Andym Murraym. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Novak Djokovič ze Srbska a Juan Martín Del Potro z Argentiny.

Turnaj mistrů v Londýně (dotace 5,5 miliónu liber, tvrdý povrch):
Dvouhra - skupina B:
Del Potro - Federer 7:6 (7:3), 4:6, 6:3on-line
Ferrer - Tipsarevič 4:6, 6:3, 6:1on-line
1.Federer3215:22
2.Del Potro3215:32
3.Ferrer3214:42
4.Tipsarevič3031:60

Reklama