Hlavní obsah

Štěpánek s Paesem nevyužili mečbol a do finále Turnaje mistrů nepostoupili

Londýn/Praha
Aktualizováno

Česko-indický pár Radek Štěpánek, Leander Paes si finále Turnaje mistrů nezahrají. V semifinálovém utkání proti indickému páru Mahéš Bhúpathí, Rohan Bopanna měli sice v super tie-breaku mečbol, nakonec však prohráli po setech 6:4, 1:6 a 10:12.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Zklamaní Leander Paes (vlevo) a Radek Štěpánek

Článek

Štěpánek s Paesem i Bhúpathí s Bopannou si v prvním setu spolehlivě drželi své servisy až do sedmé hry. V té si při podání Bhúpathího vypracoval česko-indický pár hned čtyři brejkboly v řadě. Tři se podařilo Indům odvrátit, ale při čtvrtém už se jim to nepodařilo, když poslal Bopanny míček do sítě. Následující hru při podání Paese vyhrál třetí nasazený pár čistou hrou. Indové zaútočili až na Štěpánkův servis v desáté hře. Za stavu 30:30 při nejdelší výměně zápasu získala fiftýn podávající dvojice a vzápětí Štěpánek s Paesem proměnili první setbol.

Druhá sada měla překvapivě rychlý vývoj. Ve čtvrtém gamu se dostal do potíží Štěpánek při svém servisu, podobně jako Bhúpáthí v první sadě, i český daviscupový reprezentant musel odvracet nepříjemný stav 0:40. Dva brejkboly se podařilo odvrátit, při třetím ale Paes pokazil úder na síti a Indové poprvé v zápase prorazili podání soupeře. Vzápětí se k výbornému výkonu vybičoval Bopanna, nejslabší hráč prvního dějství. Nekompromisními esy a tvrdými přesnými údery ničil česko-indické duo. Dařily se mu i returny, díky nimž se Indům podařilo prorazit servis i Paesovi a bez potíží vyrovnali stav setů.

Vstup do super tie-breaku se česko-indickému páru vydařil, po sedmém a desátém bodu měli dokonce dva minibrejky a k dispozici slibné vedení 7:3. Přesto se podařilo Indům super tie-break vyrovnat a vyrovnat na 8:8. Vzápětí měli Štěpánek s Paesem mečbol, který Indové odvrátili, sami si vytvořili dvě možnosti na ukončení zápasu a druhou z nich se jim podařilo využít.

Druhým finalistou se stal španělský pár Granoller, López, který porazil brisko-dánskou dvojici Marray, Nielsen 6:4, 6:3.

Turnaj mistrů - semifinále (čtyřhra)
Bhúpathí, Bopanna (5-Indie) - Paes, Štěpánek (3-Indie/ČR) 4:6, 6:1, 12:10on-line
Granollers, M. López (6-Šp.) - Marray, Nielsen (8-Brit./Dán.) 6:4, 6:3.

Reklama