Hlavní obsah

Federer zdolal Murrayho a ve finále Turnaje mistrů vyzve Djokoviče

Aktualizováno

Švýcar Roger Federer zdolal v semifinále Turnaje mistrů v Londýně Brita Andyho Murrayho 7:6, 6:2 a postoupil do pondělního finále. Jeho soupeřem bude Novak Djokovič ze Srbska, který otočil zápas s Juanem Martínem Del Potrem z Argentiny a zvítězil po setech 4:6, 6:3 a 6:2.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer na Turnaji mistrů v Londýně

Článek

Federer oplatil Murraymu porážku z předchozích dvou vzájemných zápasů - nedávného semifinále v Šanghaji a finále olympijských her v Londýně. O titul se střetne s Djokovičem, s nímž má v tomto roce vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. "Věděl jsem, že když dneska prohraju, bude to konec sezóny. Proto jsem do toho dal úplně všechno," řekl jedenatřicetiletý Švýcar.

Djokovič otočil duel s Del Potrem

Del Potro šel proti Djokovičovi do vedení díky brejku v devátém gemu prvního setu. V desátém vyhrál čistou hrou a získal pro sebe první set. I ve druhém byl na nejlepší cestě k vítězství, už ve třetí hře totiž získal proti světové jedničce další brejk a ujal se vedení 2:1.

Nejdůležitější hra utkání však přišla vzápětí, Djokovičovi se totiž podařil rebrejk, čímž se vrátil do setu a zároveň i do zápasu. Argentinec znervózněl, začal chybovat a zkušený Djokovič dokázal díky brejku v osmém gamu vyrovnat stav setů. Del Potro se snažil Djokovičovi vzdorovat i ve třetí části, ale rozjetý Srb už komplikace nepřipustil. Rodák z Bělehradu si tak podruhé v kariéře zahraje o prestižní trofej na závěrečném podniku sezóny.

Turnaj mistrů - semifinále:
Djokovič - Del Potro 4:6, 6:3, 6:2.on-line
Federer - Murray 7:6 (7:5), 6:2.on-line

Reklama