Hlavní obsah

Rosol - Phau 6:7, 7:6, 7:6Rosol před finále Davis Cupu ovládl challenger v Bratislavě

Bratislava

Daviscupový reprezentant Lukáš Rosol vyhrál před nadcházejícím finále proti Španělsku challenger Slovak Open v Bratislavě. Ve finálové bitvě s Němcem Björnem Phauem odvrátil dva mečboly a za téměř tři hodiny zvítězil po třech tie-breacích.

Foto: Fotobanka Profimedia

Lukáš Rosol

Článek

Sedmadvacetiletý Rosol, jenž by měl být v duelu proti Španělům náhradníkem Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, vyhrál pátý challenger v kariéře. Z vítězství na turnaji nižší kategorie se radoval poprvé od loňského července.

"Šel jsem do finále s přesvědčením, že vyhraju a nechám na kurtu všechno. Sice jsem s ním předtím dvakrát prohrál bez zisku setu, ale věřil jsem, že to změním. A to i proto, že mám v Bratislavě hodně fanoušků," řekl Rosol webu turnaje.

Rosol ztratil set až v dramatickém finále. Předtím zvládl všechny zápasy ve dvou sadách včetně semifinále s domácím Lukášem Lackem.

Na konto si Rosol připsal 110 bodů a v žebříčku by se měl posunout z 84. místa k hranici sedmdesátky. Jeho maximem je zatím 65. pozice z roku 2011.

Nejvíce pozornosti letos Rosol upoutal ve Wimbledonu. Na londýnské trávě ve druhém kole vyřadil Rafaela Nadala. Španěl od té doby kvůli zraněnému kolenu nehraje a nepřijede ani na nadcházející finále Davisova poháru do Prahy.

Na bratislavském challengeru, dotovaném částkou 85.000 eur, slavil úspěch i bývalý člen daviscupového týmu Lukáš Dlouhý, který vyhrál s Rusem Michailem Jelginem čtyřhru. Zatímco na okruhu ATP se letos Dlouhému nedařilo, na challengerech získal už pátý deblový titul v sezoně.

Tenisový challenger ATP v Bratislavě (dotace 85.000 eur, hala - tvrdý povrch):
Dvouhra - finále:
Rosol (4-ČR) - Phau (3-Něm.) 6:7 (3:7), 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).
Čtyřhra - finále:
Dlouhý, Jelgin (3-ČR/Rus.) - Marx, Mergea (Něm./Rum.) 6:7 (5:7), 6:2, 10:6.

Reklama

Související témata: