Hlavní obsah

Nadšeného Berdycha potěšil na tréninku rychlý kurt, i dres s věnováním od fotbalového útočníka Rooneyho

Praha
Aktualizováno

Po třech zápasech Turnaje mistrů už Tomáši Berdychovi lezl tenis ušima. Ještě je ale potřeba najít poslední zbytky sil. Finále Davis Cupu v pražské O2 areně začíná v pátek a bodové příspěvky domácí jedničky jsou v českých plánech klíčové. "Když člověk přijede mezi své, tak mu to dodá energii navíc. Je to poslední týden sezóny, těším se," tvrdil Berdych po premiérovém tréninku na kurtu určeném duelu o salátovou mísu. V pondělní podvečer se česká jednička na svém profilu na Facebooku pochlubila zajímavým dárkem - dresem Manchesteru United, který Berdych dostal i s věnováním od útočníka Wayna Rooneyho.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tomáš Berdych během pondělního tréninku v pražské O2 areně.

Článek
Fotogalerie

Absolvujete celou přípravu naplno, nebo se chystáte i trochu odpočívat?

Plán máme, dneska jsem hrál hodinku a půl a zajdu si ještě na rehabilitaci. Musím dát záda trochu do pořádku. Bude to odlišnější než jindy, plán budeme dělat den po dni, ale v pátek bych měl být stoprocentně připravený, až to vypukne.

Jaký máte pocit z kurtu, který jste si přáli hodně rychlý?

Kurt je až nad očekávání rychlý. My si přáli, aby byl rychlý, co to půjde. Chtěli jsme, aby to bylo jako taraflex, na kterém jsme dřív hodně hrávali. Pravidla už tenhle povrch nepovolovaly, ale nový kurt vypadá taky hodně dobře.

Při tréninku vám za zády montují tribuny, ruší to nějak?

Ne, nejdou udělat zázraky, aby tady postavili tribuny přes noc pro několik set lidí. Domácí utkání jsou u nás připravena vždycky perfektně, tak to není nikde ve světě. Když si vzpomenu, jak jsme hráli před třemi lety finále v Barceloně, tak kurt vypadal do pátku do rána úplně jinak než při první dvouhře. Všude si s tím dávají na čas. Já myslím, že klidně už ve středu by se dalo začít hrát. Všechno bude připravené.

Narvané hlediště vás požene k trofeji. Jaká je to motivace?

Strašně se už těším. Lidi jsou náš další člen týmu, ženou nás neuvěřitelně dopředu. Jarní zkušenost ze zápasu se Srbskem byla skvělá. Teď to bude lepší a všichni si to užijeme.

Španělský kapitán Corretja vás pasoval do role favorita. Berete to?

V tomhle zápase bych to nějak nerozděloval favorit, outsider. Každý tým má svoje silné stránky, kvůli kterým se dostal do finále. Není to náhoda. My máme výhodu povrchu, fanoušků, to by mohly být body navíc.

Pomůže vám zkušenost z Barcelony 2009, kde jste si poprvé zahrál finále a možná z toho ještě byl trochu vyjukaný?

Tak hlavně Španělé měli světovou jedničku Nadala... To nás dost vycvičilo. Je fakt, že je kolem finále velký humbuk, ale už víme, do čeho jdeme a o to víc si to chceme užít.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková