Hlavní obsah

Finále Turnaje mistryň obstarají Šarapovová a S. Williamsová

Maria Šarapovová zvládla lépe ruské semifinále Turnaje mistryň a po vítězství nad krajankou Anastasií Myskinovou postoupila v Los Angeles do finále. O titul se sedmnáctiletá wimbledonská vítězka utká v repríze londýnského finále s domácí Serenou Williamsovou, která překazila Francouzce Amélii Mauresmové naděje na znovudobytí místa světové jedničky.

Článek

Šarapovová prohrála s Myskinovou všechna tři předchozí vzájemná utkání a i tentokrát to zpočátku vypadalo na porážku. O šest let starší šampiónka French Open získala první set 6:2, pak se ale Šarapovová oklepala a další dvě sady stejným poměrem vyhrála.

"V prvním setu se mi nepodařilo vnutit soupeřce svůj styl hry a naopak jsem hrála přesně podle ní. Naštěstí jsem neztratila hlavu a dokázala otočit průběh utkání ve svůj prospěch," řekla po semifinálovém duelu ruská tenistka.

Myskinová byla svým výkonem zklamaná. "Hrála jsem špatně. Byl to můj nejhorší zápas nejen v tomto týdnu, ale možná i v posledních měsících. Maria vyhrála zaslouženě, já jsem nezvládla boj s únavou a ztrátou koncentrace," nešetřila sebekritikou Myskinová.

Štěstí pro Williamsovou

Tuhý boj svedly S. Williamsová s Mauresmovou. "Bylo to hodně vypjaté. Obě jsme měly šance vzít otěže utkání do svých rukou, naštěstí se to nakonec povedlo mně," těšila se z postupu do finále Williamsová.

Mauresmová byla se svým výkonem spokojena a s porážkou se rychle smířila. "Serena si zaslouží hlubokou poklonu. Hrála jsem velice dobře, ale úroveň její hry byla ještě o stupeň výš. Postoupila zcela zaslouženě," prohlásila po utkání.

Ve finále Turnaje mistryň ve čtyřhře nastoupí Cara Blacková ze Zimbabwe s Australankou Rennae Stubbsovou proti rusko-americkému páru Nadja Petrovová, Meghann Shaughnessyová.

Turnaj mistryň
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (7-USA) - Mauresmová (2-Fr.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:4, Šarapovová (6-Rus.) - Myskinová (3-Rus.) 2:6, 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Blacková, Stubbsová (Zim./Austr.) - Ruanová-Pascualová, Suarezová (Šp./Arg.) 7:6 (9:7), 6:4, Petrovová, Shaughnessyová (Rus./USA) - Kuzněcovová, Lichovcevová (Rus.) 6:3, 6:2.

Reklama