Hlavní obsah

Kapitán Navrátil s bodem ze čtyřhry počítá

Praha

S vítězstvím svých hochů počítá kapitán českých tenistů v dnešní čtyřhře, kdy se od 14. hodin v pražské O2 Aréně střetnou o veledůležitý bod Tomáš Berdych a Radek Štěpánek s Marcelem Granollersen a Markem Lópezem. "Sobota je pro nás strašně důležitá. Doufám, že dostaneme Španěly pod tlak, a co se bude dít v neděli, to je nahoře...," řekl Navrátil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaroslav Navrátil s Tomášem Berdychem v duelu se Španělskem.

Článek

"Směrem ke čtyřhře jsem opravdu optimistou, o deblovém bodu jsme přesvědčeni, že ho zvládneme," uvedl Navrátil.

Berdych se Štěpánkem prohráli v Davis Cupu jedinou čtyřhru z dvanácti zápasů. "Jsou jedním z nejlepších párů světa," sdělil Navrátil a byl přesvědčený, že po dvouhrách budou oba připraveni na čtyřhru. "Radek není unavený vůbec, Tomáše to sice stálo pár sil, ale když se vyhraje, tak se kluci dají dohromady," byl si jist kapitán.

Klíčem má být López

Proti českému páru se postaví debloví specialisté a vítězové čtyřhry na Turnaji mistrů Granollers a Mark López. "Jsou to šampióni, klobouk dolů, ale myslím, že povrch je opravdu rychlý, a jsem zvědav, jak se přizpůsobí třeba López. Tam bych viděl klíč. Na tomhle povrchu může být slabší," uvažoval Navrátil.

Ten je přesvědčený, že bylo správné nechat hrát v prvním zápase Štěpánka a nebylo nutné poslat na kurt náhradníka Lukáše Rosola. "Jestli čtyřhra má být klíčem, tak se singlista musí dostat do úderů, a od toho to bylo. Myslím, že to splnilo účel a já si za tím stojím," dodal kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články