Hlavní obsah

Berdych se Štěpánkem po deblu: Ještě není ani zdaleka hotovo, bude to těžká neděle

Praha

Tak ještě jeden bod a Češi budou po dvaatřiceti letech zvedat nad hlavu Davis Cup... Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem brzy zapomněli na strašidelný začátek a přemohli španělské vítěze Turnaje mistrů Marcela Granollerse a Marka Lópeze ve čtyřech setech. V neděli však čeká domácí tenisty přetěžká šichta. Ani jeden z nich totiž nepůjde do své dvouhry jako favorit.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tak jsme to dokázali, jako by říkal Radek Štěpánek (vpravo) svému parťákovi Tomáši Berdychovi po výhře v deblu nad Španěly

Článek

Co jste si říkali po nevydařeném úvodu zápasu?

Štěpánek: Oni doopravdy hráli neuvěřitelně, vlétli na nás jako z divokých vajec. Granollers nás překvapil, ale řekli jsme si, že musíme hrát svůj tenis a oni určitě nevydrží hrát takhle neuvěřitelně. A to se potvrzovalo. Čím déle zápas trval, tím větší kontrolu nad ním jsme měli. Líp už jsme četli jejich hru.

Hrál hodně roli i rychlý povrch?

Berdych: Nevím, co na to říkali oni, ale nám vyhovoval. Chvíli trvalo, než jsem chytil deblový rytmus. Oni hráli něco hodně odlišného, než jsem viděl u většiny deblových párů. Potom už jsme využívali našich zbraní a šli jsme si pro výhru.

Byl to jeden z nejtěžších deblů, jaké jste v Davis Cupu odehráli?

Štěpánek: Jednoznačně. V minulosti jsme byli třeba unavení, jako s Belgií, ale tohle byl vynikající soupeř.

První den pro váš končil vlastně až po půlnoci, jak se vám Tomáši v sobotu vstávalo?

Berdych: Dobře. Pořád jsem čekal, že to bude horší, ale spal jsem skvěle. Únava sice bude vždycky, ale tady je to o vůli, aby to člověk přebojoval. V těle se dá vždycky něco najít. Můžete si myslet, že už tam nic není a zase něco najdete.

Kolik energie zbývá na neděli?

Berdych: Hlavně vůle je dost. Věřím, že budeme mít ten správný den.Štěpánek: My jsme s Tomem zvyklí odehrát všechny tři dny. Každý tým to má jinak, my to máme takhle, takže nebudeme brečet, že chybí síly. Děláme maximum.

Za stavu 2:1 na zápasy už vás možná drtivá většina lidí vidí s trofejí...

Berdych: Tak to nevím, kdo to takhle vidí, možná by si měli zajít k očnímu...Štěpánek: Já mám čoček dost, já jim půjčím!Berdych: Určitě to není úplně blízko, ale máme nejlepší možné skóre, jaké jsme mohli po sobotě mít. Čeká nás ještě hrozně těžká neděle.

S jakou taktikou vyrukujete na Ferrera? Okoukal jste něco, z jeho zápasu se Štěpánkem?

Berdych: Mám jiný styl než Radek, ale bude hodně těžké Ferrerovi rozbít jeho styl. To ale nemění nic na tom, abych se držel své hry, která mě zdobí celou sezónu. To je ta cesta.

Budete si Radku dělat už dnes plán na zápas s Almagrem?

Štěpánek: Věřím, že by k němu ani nemuselo dojít, protože věřím Tomášovi. Ale pokud to nastane, tak půjdu na kurt připravený.

Reklama

Související témata: