Hlavní obsah

Táta Štěpánek synovi věřil, na zápas s Almagrem si ale raději oblékl "švýcarský svetr"

Praha

Jen tiše zírali a byli v šoku. Rodiče Radka Štěpánka Vlastimil a Hana právě prožívali jedny z nejkrásnějších chvil v životě. Když jejich syn proměnil v duelu s Almagrem mečbol, došlo i na slzy.

Foto: David W. Cerny, Reuters

Radek Štěpánek se laská s Davis Cupem, nad ním se sklání Tomáš Berdych

Článek

„To jen v televizi to vypadalo, že to zvládáme, ale byl to úžasný okamžik. Nepřekonatelný. Každému rodiči bych to přál," tvrdil Štěpánek senior. Svému synovi během daviscupového finále bezmezně věřil, ale v neděli pro jistotu oblékl svetr, který se osvědčil už při baráži v roce 2007 proti Švýcarům.

„Pořád píšete, jaký je Radek veterán, ale on je hlavně zkušený. A taky je mnohem chytřejší než Almagro," tvrdil Štěpánek starší. „Já to věděl už od narození, že to v sobě má. Když ve třech letech začal běhat nahatý s tenisovou raketou, bylo jasno."

Když se rodiče společně objali se synem, tak to byl pro všechny jedinečný moment. „Říkal, že to vyhrál pro nás," špitla maminka. „Radek to má jako dárek k narozeninám a my máme zase předčasné Vánoce," vykládal otec Vlastimil, jenž si nesmírně užíval atmosféru bezprostředně vedle kurtu. „Když slyšíte, jak těm klukům bije srdce a cítíte jejich pot, tak to je úplně jiné kafe než u televize," rozjímal Štěpánek.

O kousek dál postávali zase Berdychovi rodiče, otec Martin v ruce s napůl vypitou lahví od šampusu, maminka Hana s namalovanými českými vlajkami na tváři. „Když vaše dítě tohle dokáže, je to fakt pěkné," uculoval se i Berdych.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori