Hlavní obsah

OBRAZEM: Tenisoví hrdinové vydřeli ve finálovém thrilleru Davis Cup

Praha

Dvaatřicet let museli čekat čeští tenisoví fanoušci na to, až jejich miláčci znovu zvednou nad hlavu slavnou „salátovou mísu“ pro vítěze Davisova poháru. V neděli se to konečně podařilo výběru kapitána Jaroslava Navrátila. Připomeňme si včerejší nervy drásající tenisový den.

Foto: David W Cerny, Reuters

"A mám tě!" jako kdyby říkal Radek Štěpánek, hrdina finále Davis Cupu.

Článek
Fotogalerie

Český daviscupový tým získával svou tváři od roku 2007, kdy se po návratu Radka Štěpánka podařilo dvojici Štěpánek, Tomáš Berdych porazit v tehdejší Sazka areně silné Švýcarsko v čele s Rogerem Federerem, tehdejším jednoznačným vládcem tenisu. Poprvé tehdy kapitán Navrátil složil ze svých elitních singlistů také deblový pár.

Do finále slavné týmové soutěže se český výběr probojoval poprvé v roce 2010. Na španělské antuce však Berdych se Štěpánkem neměli šanci a prohráli jednoznačně 0:5 na zápasy. Prohra je však neskolila, ještě na kurtu se společně postavili do kruhu a začali skandovat svůj oblíbený popěvek „My tu mísu stejně vyhrajem!".

O dva roky později Berdych vydřel v pěti setech výhru nad Almagrem a společně se Štěpánkem pak v úžasné bitvě předčili ve čtyřhře pár Granollers, López, jen týden staré vítěze prestižního Turnaje mistrů. V úvodní nedělní dvouhře sice Berdych nestačil na bezchybného Ferrera. Vítězný bod však zařídil heroickým výkonem srdcař Štěpánek.

A čeští tenisté si tak skutečně mohli vychutnat zisk slavné trofeje.

Reklama