Hlavní obsah

Jágr složil poklonu Štěpánkovi: Takhle vyhrát, na to musíš mít „koule“!

Praha

Kvůli hokejovým povinnostem mohl Jaromír Jágr držet palce svým tenisovým kamarádům při tažení za proslulým Davisovým pohárem jen při sobotní čtyřhře. O dech beroucí bitvě Radka Štěpánka v rozhodujícím pátém duelu s Nicolásem Almagrem mohl dostávat jen kusé informace na střídačku během zápasu se Zlínem, ještě v noci ale neváhal složit tenistům upřímný hold na sociální síti.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaromír Jágr si užil fandění na finále Davis Cupu jen při sobotní čtyřhře. Dvouhry musel oželet kvůli hokejovým povinnostem.

Článek
Fotogalerie

Historický triumf tenistů možná pomohl Jágrovi strávit další porážku od Zlína. „Hokejové Kladno dneska nic moc (tedy spíš vůbec nic), zato naši tenisoví kluci byli excelentní. Gratuluji!" mísí Jágr zklamaní z výkonu Rytířů s nadšením nad výkonem Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka ve finálovém duelu se Španělskem na svém facebookovém profilu.

Především Štěpánkovo představení v rozhodujícím pátém utkání, v němž se český veterán pár dnů před 34. narozeninami postavil papírovým předpokladům a aktivní hrou dokonale zaskočil světovou jedenáctku, Jágra uchvátilo.

„Jen málokdo na světě dostane příležitost, aby se ze dne na den stal nesmrtelným. A Radek Štěpánek ji stoprocentně využil. Za stavu 2:2 ve finále Davis Cupu se nerozklepat, překvapit a jednoznačně vyhrát, jak my sportovci říkáme, na to musíš mít ‚koule'!" dodal Jágr.

Čech: Opravdové legendy!

Náladu po prohraném zápase s West Bromwich Albion tenisté vylepšili i gólmanovi Chelsea Petru Čechovi. "Dnes je skvělý den pro Českou republiku, protože jsme vyhráli Davis Cup a můj kamarád Radek Štěpánek uhrál rozhodující bod. Společně s Tomášem Berdychem jsou teď opravdový legendy," napsal na svém Facebooku brankář Blues.

Se zdravicí prostřednictvím sítě Twitter přispěchal také fotbalista Jan Rezek. "Opožděná gratulace našim tenistům!!!! Hlavně si netrhejte trička...," poznamenal útočník kyperské Famagusty v narážce na Štěpánkovu euforickou etudu, při níž si po mečbolu natrhl trikot v národních barvách.

Reklama